APATINSKI SOCIJALISTI NA KONVENCIJI KOALICIJE “SPS-PUPS-JS” U BEOGRADU

APATIN POLITIKA VESTI
Predsednik Socijalističke partije Srbije, Ivica Dačić, poručio je sa predizborne konvencije u prepunoj beogradskoj Kombank areni da koalicija SPS-PUPS-JS garantuje nastavak puta ka EU, reforme sa ljudskim likom i zakone u interesu radnika, a ne tajkuna.
Predizbornoj konvenciji prisustvovalo je i preko 150 članova SPS iz apatinske opštine, koje su predvodili: dr Živorad Smiljanić, predsednik OO SPS – Apatin, predsednik Okružnog odbora za Zapadnobački okrug i član IO Glavnog odbora SPS, Miodrag Bakić, sekretar Izvršnog odbora, dr Dragan Rastović, narodni poslanik u skupštini AP Vojvodine i Miloš Đerić, predsednik Saveta socijalističke omladine i kandidat SPS za narodnog poslanika na parlamentarnim izborima 16. marta.
Dačić i njegovi koalicioni partneri poručili su da će nastaviti borbu za zemlju socijalne pravde, a lider socijalista dodao je da gantuje da će Srbija ići ka EU, upozorivši članice Unije da to što Srbija želi u EU ne znači da neko treba da se igra i ponižava je.
– Ne želimo da dozvolimo da građani Srbije budu žrtve našeg puta u EU već dajemo garanciju da će građani biti najveći dobitnici. Nismo se borili da se u Srbiji donose antievropski zakoni o radu koji smanjuju nivo socijalne politike. Borio sam se da Srbija uđe u EU, a ne Pakistan, Avganistan i Saudijsku Arabiju, gde ne postoje prava radničke kladse – rekao je Dačić.
Podsetivši da će Srbi prvi put dobiti Zajednici srpskih opština – prvi legitimni i legalni organ spske vlasti na KiM posle mnogo godina, a koju moraju da priznaju i Beograd i Priština i Brisel, Dačić je naglasio i da garantije da nikada više ničije dete neće morati da gine za Srbiju već da treba da živi i radi za Srbiju.
Kad je reč o Vojvodini, ponovio je da koalicija oko SPS nije za ukidanje autonomije, ali da Vojvodina treba da bude autonomija u Srbiji i za Srbiju i upozorio je sve druge stranke da ne “bacaju varnice, pa da neko drugi kasnije to mora da gasi”. Ocenivši da će Republika Srpska opstati, Dačić je poručio: “da nije bilo SPS i Slobodana Miloševića ne bi bilo ni Republike Srpske i to treba da znaju i Milorad Dodik i svi druigi tamošnji političari”.
Dačić je poručio da koalicija želi političku stabilnost, sigurnost, razvoj i brigu države, a ne samo za preduzeća, banke i tajkune, već i za narod, radnike, za đake.
“Želimo državu koja će da se brine o svima i da kažemo svima da je naša politika jasna – jednaka šansa za sve ljude. Srbija bez kriminala i korupcije i da ponosno i ravnopravno budemo članica EU”, zaključio je Dacicć.
Predsednik JS, Dragan Marković, rekao je da zna da bez Ivice Dacića i koalicije nema nove vlade, a zamenik predsednika PUPS-a Milan Krkobabić da Srbiji ne trebaju “genijalni umovi” koji će da otpuste ljude i tako smanje troškove, niti oni koji će da “uravnoteže” budžet tako što će ukinuti penzije.
Kandidat za gradonačelnika koalicije SPS -PUPS-JS, Aleksandar Antić, poručio je da je spreman da vodi Beograd, te da će mu pri tome na prvom mestu biti ljudi.
Poručio je i da će koalicija okupljena oko socijalista nastaviti da pomaže trudnicama, deci, najstarijima i poručio: “Spreman sam da vodim ovaj grad – hajde da se ujedinimo. Ovako podeljeni osuđeni smo da stojimo u mestu”.
Dačić je pozdravio i specijalnog savetnika ruskog predsednika Vladimira Putina Aleksandra Babakova i tom prilikom se zahvalio Ruskoj federaciji i Putinu na podršci Srbiji i srpskom narodu.
Konvenciji su prisustvovali i predsednici Socijalističke partije iz Republike Srpske Petar Đokić i predsednik Narodne partije iz Crne Gore Srđan Milić, kao i bivši predsednici SRJ i Srbije Zoran Lilić i Milan Milutinović.
Veselin Mašić
OO SPS – Apatin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *