АПАТИНСКИ РАДИКАЛИ ПРОСЛАВИЛИ СЛАВУ СВЕТА ТРИ ЈЕРАРХА

APATIN STRANAČKA HRONIKA VESTI

Српска радикална странка Апатин свечано је прославила славу Света Три Јерарха Василија, Григорија и Јована. Сечење славског колача је обављено у сали ресторана Марина у присуству чланова странке и других гостију, а свечаност су предводили и славу освештали апатински свештеници Младен Глушац и Љубиша Човић.

– Док смо појали гледао сам вашу заставу и грб у средини на коме се налази крст. То је добро, браћо моја, да се држите крста и тога пута српскога крстоноснога. Бити Србин, ко се упише у српско име, значи да је прихватио да у животу не живи лако него истинито. Никада на овоме свету није било лако, поготово бити Србин. И данас видимо да доле где су извори наше отаџбине у Црној Гори, народ је васкрсао и око крста се скупља, око светих барјака, икона и храмова. Мисле непријатељи рода људскога, правде Божје и истине, да неким технолошким достигнућима могу угушити у човеку жељу и жеђ за правдом, међутим, народ их увек разочара. Народ је спреман и данас да положи и главу своју да би сачувао оно што је веће од живота, то је образ, рекао је на свечаности свештеник Љубиша Човић.

Након ломљења погаче нови кум славе Јован Радаковић преузео је кумство за ову годину од Николе Марчете.

Присутнима се обратио и Александар Смиљанић, председник Општинског одбора Српске радикалне странке Апатин, који је уз честитку пожелео да се радикали и њихови пријатељи још дуго година окупљају на овај свечарски дан.

– Данас обележавамо тридесет година како славимо славу и исто толико година наше странке. Још је веће задовољство што то чинимо у обновљеном вишестраначју у Србији након 1990. године. Наша странка се од свог оснивања увек везивала за народ. Колика је била истинска снага народа толика је и снага наше странке, како из времена Николе Пашића, тако и данас. Бринемо о нашим славним прецима, обележавамо славу, држимо се наше Српске православне цркве и уз свој народ. Тако смо радили у прошлости, тако ћемо радити и убудуће, рекао је, између осталог, Смиљанић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *