APATINSKI PRIVREDNIK NAGRADIO NAJUSPEŠNIJE GIMNAZIJALCE

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Dodelom svedočanstava i prigodnom svečanošću u petak 12. juna, maturanti apatinske Gimnazije “Nikola Tesla” zvanično su završili sa srednjoškolskim danima.

U holu škole učenicima su uručene diplome o završenoj srednjoj školi, a priznanja su dobili i oni koji su se tokom školovanja izborili da budu nosioci Vukove diplome kao i đak generacije.

U ime kompletnog osoblja škole prisutne je pozdravio direktor Gimnazije “Nikola Tesla” Vojislav Petrović, koji je između ostalog učenicima poželeo mnogo sreće, volje i istrajnosti u nastavku školovanja, i izrazio uverenje da će iz gimnazije poneti mnogo toga dobrog.

Nakon ove kratke svečanosti učenicima se obratio i direktor “Aluplast”-a iz Apatina Radivoj Sekulić. Ovaj uspešni apatinski privrednik rešio je da one najuspešnije nagradi besplatnim putovanjem u Budimpeštu, pa će tako put Mađarske prestonice krenuti: Sara Matin, Vukašin Cvetićanin, Nikola Drobac, Nikola Maravić i učenik generacije Anja Krajačić.

Sekulić je istakao da je njihovo znanje najvažniji resurs kojim raspolažu i da im to niko ne može oduzeti. On je učenicima poželeo da u nastavku školovanja odnosno na fakultetu usavrše svoje veštine koje će kasnije primenjivati u poslu kojim se budu bavili.