АПАТИНСКИ ДОМ ЗДРАВЉА ДОБИО ДВА НОВА ВОЗИЛА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Апатински Дом здравља од данас располаже са два нова возила, која је обезбедила Покрајинска влада. Реч је о санитетском возилу “Фиат Дукато” који ће бити додељен Хитној помоћи у Апатину, као и o хибридном путничком возилу “Фиaт Панда”, које ће користити здрваствена установа у Пригревици.

Бранка Бајић, помоћница директора Дома здравља Апатин је рекла ће ова возила допринети лакшем и бржем транспорту пацијената и ефикаснијем раду, али и већој сигурности како медицинских радницика, тако и особа којима је потребна медицинска помоћ.

-Апатинска Хитна помоћ је добила ново, комплетно опремљено санитетско возило у којем се налази дефибрилатор, ЕКГ апарат, кисеоник и друга медицинска опрема, док ће путничко возило које смо добили користити запослени у здравственој станици Пригревица. Треба напоменути да је то хибридно возило, тако да ћемо његовим коришћењем уштедети значајна средства када је у питању куповина горива, објаснила је Бранка Бајић.

Она је нагласила да је возни парк Дома здравља у претходном периоду значајно обновљен, и додала да ће Апатин увек аплицирати на конкурсима где се деле медицинска возила и опрема.

-Ми смо стари возни парк доста обновили. Пре нешто више од годину дана од Покрајине смо добили и ново возило за дијализу, један нови санитет је купила општина Апатин, тако да смо смо сада заиста задовољни са нашим возним парком, закључила је помоћница директора апатинског Дома здравља.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *