АПАТИНСKА ПИВАРА ДОНИРАЛА СЕДАМ МИЛИОНА ДИНАРА ЗА БОРБУ ПРОТИВ ПАНДЕМИЈЕ

APATIN EKONOMIJA VESTI

Апатинска пивара уплатила је Републичком фонду за здравствено осигурање седам милиона динара како би подржала борбу против ЦОВИД – 19 и омогућила набавку средстава неопходних за лечење током пандемије.
„Овом донацијом желимо да дамо додатну подршку здравственом систему и свим храбрим људима који улажу напоре у сузбијању корона вируса одолевајући овом великом глобалном здравственом изазову“, рекао је Данило Пушоња, генерални менаџер Апатинске пиваре.
Пивара ће у наредном периоду као чланица Националне агенције за локални развој (НАЛЕД) општинама у Србији обезбедити и додатну подршку кроз донацију пакета безалкохолног пива у вредности од 1,2 милиона динара. На овај начин помоћ у роби ће стићи у општине широм Србије.
“Наша целокупна индустрија се базира на спајању и окупљању породица и пријатеља током свих важних животних тренутака. Овога пута важно је охрабрити људе да остану код куће, повезани и солидарни са грађанима који су оболели од ове тешке болести”, рекао је Пушоња.
Апатинска пивара је пословање у потпуности прилагодила поштујући све прописане превентивне мере стављајући на прво место безбедност и здравље својих запослених, као и безбедност купаца и потрошача.
Сви запослени чији опис посла то дозвољава раде од куће, док запослени у секторима продаје и производних операција и логистике раде по прилагођеном радном распореду уз минималну изложеност директним контактима и уз поштовање мера социјалне дистанце. Kако би смањили ризик за све запослене који спадају у осетљиве категорије, запослени старији од 60 година и они са постојећим здравственим проблемима остају у своји домовима, уз задржавање радно правног статуса.
Kомпанија Molson Coors Beverage Company у чијем саставу је Апатинска пивара у свим земљама у којима послује на различите начине пружа помоћ здравственим и привредним системима. Пивара „Требјеса“ из Никшића донирала је новац за набавку неопходне медицинске опреме Kлиничком центру Црне Горе, док је Molson Coors у Америци поред донације воде за пиће у Денверу, са милион долара подржао Удружење бармена које чине власници барова чији бизнис је директно угрожен због затварања локала.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *