АПАТИНСКА ГИМНАЗИЈА ДОБИЛА НОВУ ДИГИТАЛНУ ОПРЕМУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Влада Републике Србије заједно са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Министарством трговине, туризма и телекомуникација спроводи дигитализацију у школама, кроз увођење интернета у све учионице и увођење дигиталних технологија у наставни процес. Пројекат подразумева обезбеђивање опреме за пројекцију (приказ) дигиталних садржаја ученицима, као и обезбеђивање дигиталних наставних садржаја.

Набавком дигиталне опреме обухваћено је око 10.000 школа у Србији, а једна од њих је и апатинска Гимназија и стручна школа “Никола Тесла”, која је учесник овог пројекта. Директор ове образовне установе, Милан Дражић је објаснио да се пројекат реализује у неколико фаза и додао да последња донација која је ових дана стигла, није једина коју је у оквиру пројекта добила Гимназија и стручна школа “Никола Тесла” из Апатина.

-У овој, трећој фази пројекта “Дигитализација школа”, наша установа је добила донацију од 11 лаптопа, 11 пројектора и 11 универзалних колица за пројекторе. Ово није једина донација која је стигла у оквиру овог пројекта, јер смо пре два месеца добили још два пројектора и двоје универзалних колица за пројекторе. Још увек није донета одлука да ли ће дигитална опрема која је стигла у апатинску Гимназију и стручну школу бити смештена у једну учионицу или у више њих, али ће свакако допринети бољем раду, закључио је Дражић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *