АКТУЕЛИЗОВАНА ТЕМА ДА СЕ СОМБОРСКИ АЕРОДРОМ КОРИСТИ ЗА ПОТРЕБЕ ЦИВИЛНОГ ВАЗДУХOПЛОВСТВА

DRUŠTVO VESTI ZAPADNOBAČKI OKRUG

Западнобачки управни округ и град Сомбор je прошле недеље посетиo Михајло Здравковић, директор привредног друштва “Аеродроми Србија”, које је 2016. године основала Влада Србије. Седиште овог предузећа је у Нишу, а поред аеродрома “Константин Велики”, припада му и аеродром “Морава” код Краљева.

Циљ посете којој је као стручни саветник присуствовао и Александар Вучковић, директор друштва „НЕО“, које се бави инжењерским делатностима и техничким саветовањем је био, да се изврши увид у могућности дела локације некада војног аеродрома надомак Сомбора, за успостављање регионалног ваздушног путничког саобраћаја. Начелник Западнобачког округа Горан Нонковић и градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, али и војне структуре касарне “Аеродром” су упознали госте са стањем инфраструктуре, положајем и квалитетом писте, правним статусом, нивоима постојеће планске документације и другим детаљима везаним за сомборски аеродром.

Гости су добили све неопходне информације потребне за анализу локације и давања извештаја ресорном Министарству и Влади Републике Србије, о могућностима успостављања регионалног аеродрома “Сомбор”. Стекао се утисак да има основа, да након вишедеценијског упирања власти Сомбора и Апатина, са сомборског аеродрома коначно дочекамо лет цивилних авиона. Надлежни кажу да би за почетак из Сомбора могли да полећу авиони капацитета 72 путника и авиони класе АТР 72, а у будућности и авиони класе ЕРБАС 320.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *