АКЦИЈА ФОНДАЦИЈЕ ГИМНАЗИЈЕ „ВЕЉКО ПЕТРОВИЋ“ У СОМБОРУ – ОПРЕМАЈУ ДИГИТАЛИ КАБИНЕТ

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Фондација Гимназије „Вељко Петровић“ у Сомбору покренула је акцију “Национални дан давања 2019“, са циљем прикупљања средстава за набавку опреме и осавремењавања кабинета за наставу ученика. Циљ Фондације је у функцији све већег итересовања ученика завршних разреда основних школа за ИТ смер, као и припрему талентованих ђака за биологију и хемију, односно за иновативне моделе учења у сомборској гимназији.

-Прошле и ове године уписано је по 20 ученика на ИТ смер, следеће желимо још 40, а за постизање тог циља потребно је опремити кабинете за припрему са дигитализованом опремом. Током кампање желимо да прикупимо око 900.000 динара за набавку иновативних наставних помагала – наводе из Фондације Гимназије „Вељко Петровић“.

За постизање циља, какко кажу, непоходна им је помоћ појединаца, институција и предузетника Сомбора, који схватају важност куповине иновативних наставних средстава за развој града. Како сазнајемо, захваљујући кампањи која је у току, више од половине средстава је прикупљено. Акција ће трајати до 9.октобра.

-Град Сомбор подржава ову акцију, а као представник Градске управе апеловао бих на све привреднике, на све људе добре воље, да се укључе у акцију, јер ако се укључимо довољно, ова акција може да има широк одјек, а тиче се наше локалне заједнице и наше деце. Стога, још једном апелујем на све добре људе да се максимално укључе и помогну да овај пројекат успе – казао је Антонио Ратковић, заменик градоначелнице Сомбора, приликом промоције кампање.

Антонио Ратковић

Иначе, Гимназија “Вељко Петровић“ ће ускоро обележити свој 150. рођендан.

Сви који желе да се укључе у акцију за опремање новог ИТ кабинета у Гимназији „Вељко Петровић“, то могу уплатом и путем СМС, на број 4540. Цена поруке износи 100 динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.