5 ЛЕТЊИХ ДЕСТИНАЦИЈА ЗА ЉУДЕ КОЈИ НЕ ВОЛЕ ВРУЋИНУ

ZANIMLJIVOSTI

Када кажемо лето – већина помисли на плаже, море и у најмању руку базене, али постоје они којима високе температуре једноставно не одговарају. Одређене особе би радије одабрале локације које имају температуре које они сматрају угодним и у којима се, за разлику од зимског раздобља, може у потпуности уживати.

Доносимо вам пет дестинација где је лето сасвим другачије и свежије.

Једна од таквих локација су дефинитивно Азорска острва која се налазе у Атлантском океану и атрактивно су туристичко место које многи посећују за време летњих месеци због њихове пријатне климе.

Гренланд је иначе синоним за подручје које у потпуности прекривено снегом, али за време летњих месеци температуре расту таман колико је потребно, и тада можете да уживате у прекрасним природним лепотама и идиличним градићима који употпуњују ту „хладну“ визији снежног острва.

Ирска је локација с којом никада нећете погрешити, зато је њихове природне лепоте заправо најбоље истраживати током летњег раздобља, када можете уживати у дугим шетњама и планинарењу.

Гетеборг је други по величини град Шведске, некада само трговачка лука и индустријски центар, а данас и универзитетски град младих, филма, алтернативне уметничке сцене, музичких фестивала, пивница… Река Гота, канали до језера, морска обала и острва чине Гетеборг местом који ужива све предности и лепоте града на води.

Последњи, али не и мање важан је Оландски архипелаг. Састоји се од око 300 ненасељених острва и око 80 насељених, као и око 6.000 спрудова. Архипелаг се наставља на исток Турунмаан сааристо или Åболандс скäргåрд и који се протеже према југоисточној обали Финске. Острва су углавном камена, са мало земљане површине и оштром климом. Туризам је посебно развијен и намењен искључиво људима који воле да побегну од градске гужве.

Извор: www.buro247.hr

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.