Najnovije vesti
Početna » ZANIMLJIVOSTI » 5 ЛЕТЊИХ ДЕСТИНАЦИЈА ЗА ЉУДЕ КОЈИ НЕ ВОЛЕ ВРУЋИНУ
5 ЛЕТЊИХ ДЕСТИНАЦИЈА ЗА ЉУДЕ КОЈИ НЕ ВОЛЕ ВРУЋИНУ

5 ЛЕТЊИХ ДЕСТИНАЦИЈА ЗА ЉУДЕ КОЈИ НЕ ВОЛЕ ВРУЋИНУ

Када кажемо лето – већина помисли на плаже, море и у најмању руку базене, али постоје они којима високе температуре једноставно не одговарају. Одређене особе би радије одабрале локације које имају температуре које они сматрају угодним и у којима се, за разлику од зимског раздобља, може у потпуности уживати.

Доносимо вам пет дестинација где је лето сасвим другачије и свежије.

Једна од таквих локација су дефинитивно Азорска острва која се налазе у Атлантском океану и атрактивно су туристичко место које многи посећују за време летњих месеци због њихове пријатне климе.

Гренланд је иначе синоним за подручје које у потпуности прекривено снегом, али за време летњих месеци температуре расту таман колико је потребно, и тада можете да уживате у прекрасним природним лепотама и идиличним градићима који употпуњују ту “хладну” визији снежног острва.

Ирска је локација с којом никада нећете погрешити, зато је њихове природне лепоте заправо најбоље истраживати током летњег раздобља, када можете уживати у дугим шетњама и планинарењу.

Гетеборг је други по величини град Шведске, некада само трговачка лука и индустријски центар, а данас и универзитетски град младих, филма, алтернативне уметничке сцене, музичких фестивала, пивница… Река Гота, канали до језера, морска обала и острва чине Гетеборг местом који ужива све предности и лепоте града на води.

Последњи, али не и мање важан је Оландски архипелаг. Састоји се од око 300 ненасељених острва и око 80 насељених, као и око 6.000 спрудова. Архипелаг се наставља на исток Турунмаан сааристо или Åболандс скäргåрд и који се протеже према југоисточној обали Финске. Острва су углавном камена, са мало земљане површине и оштром климом. Туризам је посебно развијен и намењен искључиво људима који воле да побегну од градске гужве.

Извор: www.buro247.hr

Autor: Čedomir Milojević

Postavi komentar

Your email address will not be published.

Redakcija radio Dunava zadržava pravo da ukoliko ih proceni kao neumesne obriše komentare koji sadrže bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede, uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije ili bilo kakav drugi nezakonit sadržaj.
Scroll To Top