ПРИГРЕВЧАНИ УСПЕШНИ НА ТУРНИРИМА У БИЈЕЉИНИ

APATIN RUKOMET SPORT VESTI

Иако је почетак августа за већину спортиста период када се почиње са припремама за нове такмичарске изазове, то није био случај са младим рукометашим ПИК-а из Пригревице који су претходних неколико викенда учествовали на Бијељина купу 2018. у категоријама мини рукомета и редовног рукомета.

У мини рукомету Пригревчани су наступили  у конкуренцији дечака са 2007, 2008. годиште. На овом турниру учествовало је 32 екипе и доиграно је 72 утакмице на три терена. Иако је резултат био у другом плану млади рукометаши су искористили прилику да стекну нова искуства и нове пријатеље јер су између утакмицу имали прилику да се друже са својим вршњацима из Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске и Словеније.

Недељу дана касније играо се турнир у великом, редовном рукомету на коме је општина Апатин имала представника у виду Рукометног клуб ПИК из Пригревице. Екипе су биле подељене у две групе, а по два најбоља након групне фазе наставила су такмичењ у полуфиналу и финалу.

А група

1. РК Кронос – Логатец Словенија
2. РК Спид – Градачац БиХ
3. РК ПИК Пригревица – Пригревица
4. РК Шибеник 2015 – Шибеник Хрватска
5. РК Хајдук – Бешка Србија

Б група

1. РК Бијељина – Бијељина БиХ
2. РК Опус – Опузен БиХ
3. РК Слога – Прњавор БиХ
4. РК Лакташи – Лакташи БиХ
5. РК Металопластика – Шабац Србија ОДУСТАЛИ

Пригревчани су у групи уписали три победе и један пораз и као други из групе у полуфиналу играли против Слоге из Прњавора. Победом од 23:7 пригревчани су изборили улазак у финале и прилику да се реванширају РК Кронос из Словеније за пораз у групи од 14:13.

На крају су млади пригревачки рукометаши поново поражени од вршњака из Логатеца са 17:14 и освојили друго место.

Стефан Путник из редова ПИК-а је проглашен за најбољег голмана турнира.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *