МЛАДИ АПАТИНСКИ АТЛЕТИЧАРИ ОДЛИЧНИ НА ТАКМИЧЕЊУ У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ, СЕНИОРИ АКТИВНИ И УСПЕШНИ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Чланови Атлетског клуба Апатин у млађим категоријама и сениори и током летње сезоне активни и и изузетно успешни, упоред са натупима теку припреме за организацију 23. Апатинског Дунавског полумаратона који се одржава 21.10.2018. године.

Млади апатински атлетичари током викенда наступили су на традиционалном Летњем митингу пријатељства чији су организатори били Атлетски клуб Срем и Град Сремска Митровица који су угостили су 520 младих чланова атетских клубова и школа са територије Р. Србије.

Атлетичари из Апатинске Општине предвођени тренером Бојаном Томашевићем, асистентом Зораном Чегаром и у пратњи родитеља били су међу најуспешнијимa на овом традиционаном такмичењу.

Свеукупно 13 младих полазника бесплатне школе атлетике Атлетског клуба Апатин и 6 из Атлетског клуба Омладинац Пригревица, наступило је на овом изузетно јаком атлетском митингу.

Постигнути су одлични резултути и освојено седам медаља, Милица Занзе (2010. годиште) освојила је златну медаљу на 60 метара (резултат 9 секунди и 72 стотинки) и на 200 метара (36 секунди и 34 стотинке). Немања Ковачевић (2009. годиште) заузео је друго место у бацању вортекса, док је у трци на 60 метара био трећепласирани. Анђелија Радишић (2012. годиште) освојила је 2. место у трци на 60 метара, Јована Куриџа (2013. годиште), освојила је треће место у трци на 60 метара и четврто мсто у скоку у даљ. Страхиња Сучевић је у трци на 60 метара освојио треће место.

Током викенда Зоран Радичанин наступио је у Руми на 2. Румском полумаратону и у трци на 21,1 километара освојио 11. Место у укупном пласману и прво место у старосној категорији.

Александра Буркановић је током викенда боравила у Холандији где је о трошку компаније Асикс, учествовала на другом глобалном састанку Асикс фронт тркача из целог света, у оквиру којег су одржане радионице на тему тренинга и популаризације трчања у свету. На крају састанка одржане су промо трке на 5 и 10 км у којем су узели учешће свих 120 учесника догађаја.

Током августа месеца сениори АК Апатин били су активни учешћем на тркама у Крупи на Врбасу где су у трци на 10 километара, наступили Предраг Вејин и Дарија Амановић који су достојно представљали Апатин код великих пријатеља Атлеског клуба Апатин.

У Кањижи је одржан 37. Фестивал пливања и трчања где је у атлетском делу програма наступио велики број чланова АК Апатин и остварио добре резултате, у трци на 10 километара у женској конкуренцији Александра Буркановић освојила је друго место, 12. Место освојила је Данијела Драгојевић, Бранка Величковић заузела је 16. Место, Алиса Бајић 24. Место, Жаклина Клемен Митровић 33. место. У мушкој конкуренцији у трци на 10 километара, Тихамер Сирак освојио је 8.место, Немања Ђурић заузео је 20. Место, Жива Вијогавин 51. Место, Немања Глишић 70. место. У трци на 21,1 километара 38. место освојио је Предраг Вејин.

Упоредо са учешћем на такмичењима, Атлетски клуб Апатин, улази у завршну фазу организације 23. Асикс Апатинског Дунавског полумаратона, у оквиру којег ће се одржати трке на 21 километара и 97 метара, по први пут биће и одржана трка на 10 километара под називом Fun&Fit – Minaqua трка здравља. Такође у оквиру манифестације бића одржана и трка за децу на 400 метара. Манифестација која се налази у календару Атлетског савеза Србије и која је једна од најпопуларнијих у региону, одржава се у недељу 21.10.218. године, и за коју се до сада пријавило преко 200 учесника из десетак земаља.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *