ПРВИ ВИДОВДАНСКИ САБОР КУД-А „ЦАРЗА“

APATIN KULTURA SOMBOR VESTI

Културно-уметничко друштво „Царза“ одржало је, у препуној  сали Општинског културног центра, први Видовдански сабор у својој организацији. У програму су учествовали чланови КУД-а „Царза“ и њихови гости који чувају традицију кроз играчко, певачко и свирачко наслеђе.

– Јако смо срећни и поносни на овај концерт. Ово је наш први концерт у седам месеци колико постојимо. Пуно смо радили, спремали се и круна ове наше прве сезоне је била на том концерту, рекао је Никола Прица, председник Културно-уметничког друштва „Царза“.

На сабору су се публици представиле мушке и женске певачке групе, затим самичари и гуслари, као и фолклорни ансамбли са песмама и играма, од којих је неке апатинска публика први пут имала прилике да види.

– Пуни утисака завршавамо сезону. Деца су жељно чекала овај концерт да би могли родитељима да покажу шта су научили. Некима од деце је ово био први наступ, па је ту било и мало треме и узбуђења, али су они то превазишли и одиграли како су најбоље могли, казао је Горан Владетић, уметнички руководилац школице фолклора КУД-а „Царза“.

– Јако смо срећни и задовољни што је Апатин препознао наш рад и што смо имали пуну салу. Позитивни коментари нам само дају ветар у леђа да наставимо даље у раду и да смо на правом путу. Тим који је у Царзи има неку визију за даљи рад и потрудићемо се да нашим Апатинцима приредимо још оваквих концерата. Велику захвалност дугујемо директорици Културног центра, као нашем блиском сараднику, на помоћи и невероватној подршци запослених који су нам помогли да се наш концерт одржи онако како смо ми то замислили, изјавио је Немања Боројевић, уметнички руководилац КУД-а „Царза“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.