ОПШТИНА АПАТИН ДОДЕЛИЛА НОВИХ 117 СТИПЕНДИЈА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

УКУПНО 140 СТИПЕНДИСТА ОВЕ ГОДИНЕ

Председник општине Апатин Милан Шкрбић уручио је данас уговоре за 117 најбољих студената који су испунили критеријуме на конкурсу за доделу општинске стипендије u школској 2019/2020. години. Тако ће у овој години, уз нове стипендисте, укупан број ученика и студената које општина помаже бити 140.

Драги пријатељи, пре свега, драги родитељи, хоћу да вам се захвалим што сте дошли јер већина ваше деце стипендиста има обавезе у школи па нису могли бити лично присутни. Хвала вам и што ми из општине имамо чиме да се похвалимо. Ове године је 117 одличних средњошколаца и студената са просеком 8,00 и више, добило стипендије. Мало је градова у Србији који могу као Апатин похвалити, а ми смо мали град, да ове године додељује оволико стипендија. Са онима који су ранијих година стекли услове за добијање стипендија имамо 140 стипендиста које општина финансира са по 9.000 динара месечно, рекао је Милан Шкрбић, председник општине Апатин на потписивању стипендија.

Поредећи општину Апатин са околним местима, председник Шкрбић је рекао да град Сомбор додељује свега око 30 стипендија са износом од 20.000 динара месечно по стипендисти, што чини значајну разлику у укупној суми коју општине додељују ученицима као финансијску помоћ у студирању.

Он је додао да је ове године потписивање стипендија померено док се нису кориговали услови из правилника у којем, између осталог, стоји да се испити не могу пренети, односно, да студент који је пренео испит из једне у другу годину губи право на стипендију, чак и ако је у међувремену испунио и тај услов. Општинска комисија за доделу стипендија променила је ову тачку правилника сматрајући да је непотребна препрека добрим студентима који су годину завршили, уз тај дозвољен услов. Процедура за ову промену је нешто дуже временски трајала и морала је бити испоштована.

Драги студенти, када завршите студије не заборавите родитеље, просветне раднике који су вас водили до завршетка студија и, ако будете у могућности, помозите свом граду да се развија. Желим вам да се након завршетка основних студија усавршавате даље, да развијате своје знање и вратите нам се као велики стручњаци, поручио је новим и старим стипендистима председник Шкрбић.

Он је додао да ће Апатин за пар година бити на траси брзих путева, биће изграђена лука, бродоградилиште се опоравља, и то је прилика да ови млади људи, када заврше и усаврше своје струке, остваре себе у нашој општини и искористе стечена знања.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *