ЉИЉАНА ЦВИЈАНОВИЋ И ЂУРО БОРБЕЉ ПОБЕДНИЦИ 23. ДУНАВСКОГ ПОЛУМАРАТОНА У АПАТИНУ (ФОТО)

SPORT VESTI

Љиљана Цвијановић победница je двадесет трећег Дунавског поумаратона у женској конкуренцији, а у мушкој конкуренцији најбржи је био Апатинац Ђуро Борбељ.
Поред трке од 21,1 км, у Апатину су данас трчане и трке на 5 и 10 километара уз учешће преко 300 такмичара у све три дисциплине.

Двадесет трећи Дунавски полумаратон са преко три стотине учесника није био само најмасовнији до сада, већ је и по организацији био један од најбољих, а остаће запамћен и по томе што је победник Ђуро Борбељ, оборио сопствени рекорд истрчавши стазу од 21,1 километра за 1:09:50 што му је било довољно за победу. Мада се Борбељ са двојицом пратилаца издвојио већ на почетку, трка је одлучена пред самим циљем.

-Током трке је дувао јак ветар у груду, али сам трчао паметно и чекао сам иза Велимира који је један сјајан тркач, али финиш је одлучио, последњих хиљаду метара изнад мојих могућности, срећан сам што сам успео да победим у свом граду”, изјавио је Борбељ.

У трци на десет километара најбржи је био Марко Николић са временом 33:31.

-Конкуренција одлична. Полумаратонци су били доста брзи, ја сам покушао са њима да идем, ишао сам неких 6,7 километара до окретнице после сам наставио сам, мало су почели да ме стижу њих двојица, ал некако сам успео до краја”, истакао је Марко Николић, победник трке на 10 километара.

У конкуренцији жена на 21 километар победила је Љиљана Цвијановић са временом 1:21:47, док је на 10 километара најбржа била Александра Буркановић.

Горан Чегар, организатор каже да је презадовољан одзивом тркача:

“Шест месеци рада моје екипе је довео да је велики број тркача овде са нама данас. Ја мислим да је рекорд оборен убедљиво по броју учесника. Ја сам презадовољан”.

У Оквиру 23. олумаратона одржане су и трке на 5 километара и трка задовољства за најмлађе Апатинце.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *