ЈЕЛЕНА ШИМИЋ БИЛА ГОСТ ЕМИСИЈЕ “РЕЧИ, БОЈЕ И ЗВУЦИ”

APATIN KULTURA VESTI

У деветнаестој емисији из серијала “Речи, боје и звуци” гост је била Јелена Шимић из Апатина, која данас живи у Новом Саду, а ради у родном граду. Она је ове године имала врло плодну годину кад се ради о изложбама.

-Излагала сам у септембру у галерији Српске академије наука и уметности – огранак у Новом Саду. То је огроман успех. Конкурисала сам и прихватили су моју изложбу. То је била велика изложба од 120 радова. Изложила сам цртеже и слике рађене на памуку са везеним детаљима. То је публици било посебно интересантно. Изложбу је отворила Радмила Савчић, историчарка уметности из Апатина која мој рад прати од почетка и при томе зна изврсно да говори о уметности – рекла нам је Јелена Шимић.

Питали смо нашу гошчу и о осталим изложбама ове године.

-Имала сам изложбу у Културном центру у Новом Саду и то у фебруару, а у току је моја изложба у Београду, у Галерији М, у улици Васе Чарапића. На овим изложбама излагала сам слике рађене техником која је описана кад сам говорила о изложби у Галерији Српске академије наука и уметности – одговорила је наша гошћа.

У овом разговору дотакли смо се и њеног рада у Основној школи “Жарко Зрењанин” где предаје ликовну културу.

-У овој школи има доста талентоване деце. Види се то и по њховом раду и по занимању за уметност. Једна моја ученица, Викторија Вармужа из Купусине уписала се на дизајн текстила у чувеној школи “Богдан Шупут” у Новомн Саду – казала је, на крају разговора, Јелена Шимић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *