Najnovije vesti
Početna » VESTI » APATIN » ЈЕВТО МИЛОЈЕВИЋ: ДО КРАЈА ГОДИНЕ ЗАВРШЕТАК СВИХ ПРОЈЕКАТА, ОД СЛЕДЕЋЕ ЈОШ ВИШЕ УЛАГАЊА
ЈЕВТО МИЛОЈЕВИЋ: ДО КРАЈА ГОДИНЕ ЗАВРШЕТАК СВИХ ПРОЈЕКАТА, ОД СЛЕДЕЋЕ ЈОШ ВИШЕ УЛАГАЊА

ЈЕВТО МИЛОЈЕВИЋ: ДО КРАЈА ГОДИНЕ ЗАВРШЕТАК СВИХ ПРОЈЕКАТА, ОД СЛЕДЕЋЕ ЈОШ ВИШЕ УЛАГАЊА

По конкурсу расписаном од стране Покрајинског секретаријата за енергетику за доделу бесповратних средстава за унапређење безбедности саобраћаја и коришћења обновљивих извора енергије (соларне) у ту сврху Општина Апатин је конкурисала и добила бесповратна средства у вредности од 3 милиона динара што покрива трошкове 3 аутобуска стајалишта која ће бити постављена у Пригревици, Сонти и Свилојеву.

Наиме аутобуска стајалишта су са соларним панелима који напајају комплетну опрему на стајалишту, а то је осветљење уређај за сос позиве, видео надзор, пуњаче за мобилне телефоне, осветљење рекламног паноа као и уређај за мерење брзине возила који није у основном пакету али постоји хардверска и софтверска подршка на стајалишту за његово постављање.

Тим поводом данас је у “Великој сали” у општини Апатин за медије говорио Јевто Милојевић, помоћник председник општине Апатин за инвестиције. Милојевић је искористио прилику да грађане општине Апатин информише о пројектима који су завршени у претходном периоду и о онима који ће бити урађени до краја
ове календарске године.

-Ове године смо завршили слив “Дунавац 2”, завршили смо Пригревачку, Карађорђеву и улицу Димитрија Туцовића када је у питању замена азбестно-цементних цеви. Оно што тренутно радимо, за шта су већ прошле јавне набавке је теретана у Пригревици која ће ове недеље бити завршена, прилазни пут јаслицама ће бити асфалтиран у суботу али јаслице ће бити у правом светлу кад се заврши и пејзажна архиктектура, односно уређење околине око самих јаслица. – рекао је Јевто Милојевић.

За замену крова на школи у Пригревици је завршен тендер и према речима помоћника председника општине Апатин за инвестиције радови ће кренути у наредних неколико дана. Очекује се и завршетак улице Петефи шандора у Апатину где радови тренутно стоје због не завршеног каблирања које је у надлежности Електровојводине.

-Оно што је битно за села је и то да ћемо радити два атарска пута, један у Пригревици и један у Сонти. Радићемо на реконструкцији вртића у Пригревици и причу која се већ дуго понавља а то је водовод од Пригревице до Свилојева за чега су добијена средства од Покрајинског секретаријата за пољопривреду у висини од око 17 милиона динара, а остатак ће финансирати општина Апатин. – казао је Милојевић.

Милиојевић је за крај додао да ће се у Апатину радити тротоари у површини од 1000 м2, као и улица Мајора Тепића.

ФОНО Јевто Милојевић

Autor: Čedomir Milojević

Postavi komentar

Your email address will not be published.

Redakcija radio Dunava zadržava pravo da ukoliko ih proceni kao neumesne obriše komentare koji sadrže bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede, uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije ili bilo kakav drugi nezakonit sadržaj.
Scroll To Top