ШКОЛА КАНУА И ЕКОЛОГИЈЕ У ОРГАНИЗАЦИЈИ УДРУЖЕЊА “МОЈ АПАТИН”

APATIN DRUŠTVO VESTI

У суботу 18. avgusta 2018. godine одржана је школа кануа и екологије за прву групу полазника који су се пријавили преко фејсбук странице урдужења. Зборно место је била чарда Брунај, а након што је конструктор кануа Ненад Марас одржао кратку обуку полазницима, уследило је укрцавање и покрет.

Уз предивне пределе који красе “стари Дунав”, дружење и позитивну атмосферу, пут до прве станице прошао је јако брзо. Зауставили смо се на “Штука” чарди како би направили паузу за доручак и освежење. Видели смо чари једне чарде до које је могуће доћи и копном, кроз шуму уз пешачење од око 2 км. Чарда нема струје и сигнала мобилних оператера, те представља идеалну оазу мира за све оне који то желе да виде и осете.

Након паузе, наставили смо да весламо ка Ранковића вили, а од Ненада Мараса смо поред многих занимљивости, чули и како је на првом рачвању ка њој, са десне стране била смештена немачка болница у другом светском рату.

На Ранковића вили смо од дугогодишњег ловочувара Бранета Мијића слушали о богатствима природног резервата “Горње Подунавље” и ко је све посећивао чувену Ранковића вилу.

Након што смо се одморили, уследио је повратак на Брунај чарду где је све учеснике чекао ручак. Учесници пројекта су се по жељи смењивали у веслању, те је свако добио прилику да поред упознавања са природним лепотама овог подручја научи и вештину веслања кануа.

УГ “Мој Апатин” се захваљује свима који су помогли да се први дан нашег пројекта успешно приведе крају.

извор: Мој Апатин тим

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *