Najnovije vesti
Početna » VESTI » APATIN » ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД: ХАОС ЗБОГ ДЕЗИНФОРМАЦИЈА МЕЂУ ПЕНЗИОНЕРИМА
ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД: ХАОС ЗБОГ ДЕЗИНФОРМАЦИЈА МЕЂУ ПЕНЗИОНЕРИМА

ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД: ХАОС ЗБОГ ДЕЗИНФОРМАЦИЈА МЕЂУ ПЕНЗИОНЕРИМА

Прича која се муњевитом брзином проширила кроз град, узнемирила пензионере, направила праву пометњу, створила редове испред Центра за социјални рад, у потки има лажну вест која се проширила по систему „од уста до уста“, кратак је сиже одговора који смо добили од Центра за социјални рад. А муњевита вест која је кружила данима је била да сви пензионери који имају испод 20.000, у другој варијанти 25.000, могу добити помоћ од 15.000 динара по другима 10.000 у Центру за социјални рад. Треба им само фотокопиран чек и лична карта. У банци се направила гужва. Ко ће издати оволике чекове, јер можда половина пензионера има испод 25.000.

Трагом ове приче, због које су многи пензионери остали разочарани, објашњења смо потражили од Николине Сучевић, директорке Центра за социјални рад.

-Не знам како је дошло до ове вести. Реч је само о редвним једнократним новчаним помоћима које се деле грађанима који су са малим примањима а тренутно су у околностима у којима су егзистенцијално, на овај или онај начин угрожени. На ову једнократну помоћ право имају сви, не само корисници који примају социјалну помоћ, наравно према критеријумима који предвиђа Закон, који регулише социјалну заштиту. Ову помоћ грађани највише траже у септембру, пред одлазак деце у школу, због огрева и слично-каже Сучевићева, и понавља да је то редовна једнократна помоћ, која се дели током целе године, у складу са новчаним средствима којима располаже област социјалне заштите.

Од целе гужве која се створила међу пензионерима протеклих дана оградила се и Општина.-Нечија злонамерна жеља је да се и локална самоуправа безразложно компромитује. Као и до сада бићемо транспарентни у вези свих својих активности. Нажалост, некима више одговара хаос међу сопственим грађанима, него њихов бољитак-поручују из Општине.

Нажалост, новинарима је најтеже, доћи до одговора оних, који су били потенцјални извор ове приче. Јер, признаћете, општа пометња међу пензионерима, није могла бити случајна. Јер да јесте онда би се дешавала, сваки пут, кад се деле једнократне помоћи. Јавност рада, од свих државних установа, јавних предузећа и установа, је оно за чим вапе грађани.

С.П.Ш.

Autor: Radio Dunav

Radio Dunav Apatin 98.7 Mhz

Postavi komentar

Your email address will not be published.

Redakcija radio Dunava zadržava pravo da ukoliko ih proceni kao neumesne obriše komentare koji sadrže bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede, uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije ili bilo kakav drugi nezakonit sadržaj.
Scroll To Top