У ЧЕТВРТАК ПРЕМИЈЕРА ФИЛМA “КРВ” У АПАТИНУ

APATIN KULTURA VESTI

У четвртак, 1. новембра, од 20 сати, у великој сали ОКЦ Апатин биће премијерно приказан филм “Крв”‘. Улаз је бесплатан.

Општински културни центар Апатин један је од сарадника на реализацији филма, а локације на којима се филм снимао налазе се у Апатину, што ће се вероватно многим нашим суграђанима допасти. У питању су кафана “Краљ”, власника Дане Мандића, и стара грађанска, осносно швапска кућа “Маргита”, где су екипи филма сјајни домаћини били чланови породице Малеш.

Радња филма догађа се у Апатину, а у питању је тв филм са елементима хорора.

– У Суботици смо пре неколико дана имали светску премијеру, у оквиру Фестивала Хризантема, и према реакцијама публике, урадили смо сјајан посао. Сутра, 31. октобра, филм ће бити приказан публици у Сомбору, а већ дан после, 1. новембра, и у Апатину. Поносан сам на све учеснике овог филма. Прво, ту су глумци, а који већином ни немају глумачког искуства, нарочито у филму: Јана Стојисављевић, Тијана Божиновски, Бранка Терзин и моја маленкост. Ту је још много мањих, али подједнако важних улога, а које ће наши Апатинци препознати. Било је глумаца и из Сомбора, Новог Сада и Београда. Сценариста филма је Горан Скробоња из Београда, а сарадници на сценарију били смо Мика Стојисављевић, режисер и продуцент, Марко Каћански, професионални режисер и сниматељ, и ја, рекао је Душан Гладић, који је играо главну мушку улогу у филму.

Филм траје 50-так минута, а снимање је трајало 5 дана.

– У питању је безбуџетни филм. Изузетно добра и позитивна енергија је владала током снимања и свако од нас богатији је за једно велико искуство. Сви учесници у овом филму истичу значајан допринос општине Апатин и Културног центра нашег града, каже Гладић.

Гладић с поносом истиче да је веома срећан што је Културни центар кренуо у “филмску авантуру” и изражава наду да ће након овог филма имати прилику да понуде још неке пројекте који ће бити препознати од општине Апатин.

ФОНО Душан Гладић

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *