Najnovije vesti
Početna » VESTI » SOMBOR » У СОМБОРУ ОДРЖАН МАСТЕРС У КРОСМИНТОНУ
У СОМБОРУ ОДРЖАН МАСТЕРС У КРОСМИНТОНУ

У СОМБОРУ ОДРЖАН МАСТЕРС У КРОСМИНТОНУ

Pетр Макрлик из Чешке, број један на светској ранг листи, одбранио је наслов шампиона на међународном мастерс турниру у кросминтону, одржаном у Сомбору. У финалу он је савладао Палинкаш Бенцеа, најбољег мађарског играча.

Најуспешнији такмичари домаћина СБК „Спajдер“ били су Борис Јерковић и Бранислав Банић. Јерковић је био други у категорији опен парова са Мађаром Козари Давидом. Они су у финалу изгубили од европских првака, Чеха Макрлик Петра и Кнофличек Даниела. У појединачној конкуренцији која је овог пута била
изузетно јака, најбољи српски играч заузео је седмо место. Бранислав Банић је у категорији дечака до 12 година освојио сребрно одличје, потврдио таленат и наговестио велике могућности у наредним годинама.

Медаље на овом престижном турниру који је ове године окупио 63 играча из Чешке, Словачке,Мађарске, Хрватске и Србије, са више такмичара из самог врха светских ранг листа, од Сомбораца освојили су и: бронзу Матеја Милић у категорији дечака до дванаест година, Љиљана Гагић у конкуренцији девојчица истог годишта, Леона Банић у категорији до четрнаест година, Јелена Јанковић у јуниорској категорији као и у јуниорским дубловима са Гораном Радмило, и Лазар Глуховић у категорији јуниора.

Велики напредак у игри и добру форму приказали су и Жељко Банић и Глигорије Глуховић у категорији преко четрдесет година и успешно су се носили са знатно искуснијим играчима. Жељко је био врло близу пласмана у полуфинале, поражен је у врло неизвесном мечу четвртфинала.

Зорица Хостић је такође стигла до четвртфинала, док је Татјана Андрашев наступ завршила у групној фази.

На “Serbian Openu” наступило је седамнаест домаћих такмичара у свим категоријама, чиме је СБК „Спajдер“ потврдио висок међународни реноме. Организација турнира је била на највишем нивоу о чему сведоче похвале учесника, представника националних савеза и врхунских такмичара.

Autor: Čedomir Milojević

Postavi komentar

Your email address will not be published.

Redakcija radio Dunava zadržava pravo da ukoliko ih proceni kao neumesne obriše komentare koji sadrže bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede, uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije ili bilo kakav drugi nezakonit sadržaj.
Scroll To Top