У СОМБОРУ ОДРЖАН МАСТЕРС У КРОСМИНТОНУ

SOMBOR SPORT VESTI

Pетр Макрлик из Чешке, број један на светској ранг листи, одбранио је наслов шампиона на међународном мастерс турниру у кросминтону, одржаном у Сомбору. У финалу он је савладао Палинкаш Бенцеа, најбољег мађарског играча.

Најуспешнији такмичари домаћина СБК „Спajдер“ били су Борис Јерковић и Бранислав Банић. Јерковић је био други у категорији опен парова са Мађаром Козари Давидом. Они су у финалу изгубили од европских првака, Чеха Макрлик Петра и Кнофличек Даниела. У појединачној конкуренцији која је овог пута била
изузетно јака, најбољи српски играч заузео је седмо место. Бранислав Банић је у категорији дечака до 12 година освојио сребрно одличје, потврдио таленат и наговестио велике могућности у наредним годинама.

Медаље на овом престижном турниру који је ове године окупио 63 играча из Чешке, Словачке,Мађарске, Хрватске и Србије, са више такмичара из самог врха светских ранг листа, од Сомбораца освојили су и: бронзу Матеја Милић у категорији дечака до дванаест година, Љиљана Гагић у конкуренцији девојчица истог годишта, Леона Банић у категорији до четрнаест година, Јелена Јанковић у јуниорској категорији као и у јуниорским дубловима са Гораном Радмило, и Лазар Глуховић у категорији јуниора.

Велики напредак у игри и добру форму приказали су и Жељко Банић и Глигорије Глуховић у категорији преко четрдесет година и успешно су се носили са знатно искуснијим играчима. Жељко је био врло близу пласмана у полуфинале, поражен је у врло неизвесном мечу четвртфинала.

Зорица Хостић је такође стигла до четвртфинала, док је Татјана Андрашев наступ завршила у групној фази.

На “Serbian Openu” наступило је седамнаест домаћих такмичара у свим категоријама, чиме је СБК „Спajдер“ потврдио висок међународни реноме. Организација турнира је била на највишем нивоу о чему сведоче похвале учесника, представника националних савеза и врхунских такмичара.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *