У АПАТИНУ ДАНАС ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА, ДОДЕЉЕНЕ НАГРАДЕ “24. ОКТОБАР”

APATIN DRUŠTVO VESTI

Поводом Дана ослобођења општине Апатин одржана је свечана седница на којој се нашао предлог одлуке о додели награде “24. октобар” најзаслужнијим појединцима и организацијама са територије општине Апатин.

У наставку седнице председник Скупштине општине Апатин, Ника Петровић је изнела предлоге о додели ове престижне награде, а према овој одлуци овогодишњи добитници су :

1. За изузетна достигнућа у области привреде награда се додељује КОМПАНИЈИ „СВЕТИ ЂОРЂИЈЕ’’ из Апатина.

2. За најбоље постигнуте резултате у области спорта награда се додељује ДУШАНУ КЉАИЋУ

3. За изузетна достигнућа у области културе и образовања награда се постхумно додељује АДАМУ ВИДАКОВИЋУ.

4. За највећи допринос у области хуманитарног и социјалног рада награда се додељује ЂОРЂУ КУРИЏИ.

5. За најистакнутијег радника у области научно-истраживачког рада награда се додељује РАДИВОЈУ ОБРАДОВИЋУ.

ФОНО Марко Ђумић

Данас од 13 сати положени су цвеће и венци на спомен обележја испред Кулутурног центра, а након обраћања Миће Радаковића испред СУБНОР-а он је уручио признање председнику општине Милану Шкрбићу. Венци су оложени и на спомен обележја палим борцима у селима општине Апатин.

Пола сата касније организована је свечана академија на којој су добитицима уручене награде “24. октобар”. У наставку академије емитован је краткометражни филм о јаслицама као једној од најважнијих инвестиција у општини Апатин у претходној години, а пристунима се обратио и председник општине Апатин, Милан Шкрбић који је говорио о важности обележавања овог празника али и о плановима локалне власти за наредни период. Након долеле награда  одржан је концерт професора музичке школе и организован пригодан коктел.

Награду у име компаније “Свети Ђорђије” преузела је Мина Медић, уместо Душана Кљајића награду је примио његов синовац који носи исто име и презиме, Горан Видаковић је примио награду коју је његов отац Адам добио постхумно, док је уместо Радивоја Обрадовића награду примио његов пријатељ Бела Кањо.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *