УСПЕШНА СЕЗОНА И ВЕЛИКИ ПЛАНОВИ АПАТИНСКЕ МАРИНЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Иза апатинске Марине је још једна веома успешна летња сезона у којој је забележен раст свих туристичких параметара. У поређењу са претходним годинама, у порасту је коришћење везова, број ноћења, као и број вожњи бродићем Апатинка. У многим сегментима, већ након првих осам месеци ове године порушени су рекорди из претходних година. Самим тим, и у финансијском смислу предузеће одлично послује.

О завршеној летњој сезони и плановима за наредну годину, говорила је в.д. директора Јавног предузећа за управљање путничким пристаништем и марином, Љиљана Крец:

– Изузетно смо задовољни сезоном, пословање предузећа је у успону по свим показатељима, али ту не стајемо и већ смо започели припреме за још боље резултате наредних година. Просечна попуњеност капацитета до краја августа је била 55.5%, а наши гости су изузетно задовољни, о чему сведочи висока оцена на сајту booking.com, која износи 8.9 од могућих 10. Ове године смо имали и преко 70 страних јахти које су пристале у Марину, неке од њих и више пута.

Директорка наводи сталан рад на побољшању капацитета као важан чинилац успеха Марине:

– Ове године је постављен нови софтвер на улазу на понтоне, извршена је поправка капија и самих понтона, као и реновирање апартмана. У наредном периоду планирамо проширење пријемног дела, увођење продаје сувенира, као и модернизацију конференцијске сале како би привукли што већи број семинара и конференција код нас. Овог пролећа смо већ угостили седницу групације Наутичког туризма у сарадњи са Привредном комором Србије, а циљ је да Марина постане редовно стециште оваквих догађаја.

Управо промоција понуде и маркетинг су неки од сегмената у које ће бити уложено у наредном периоду:

– Улагање у наступ на домаћем и међународном тржишту нам је сада приоритет. Превели смо веб сајт на енглески и немачки језик, а у сарадњи са локалном самоуправом планирамо кампању представљања наше понуде широј јавности у Србији и региону. Имамо велики туристички потенцијал и значајне компаративне предности у односу на друге туристичке локације, тако да смо у стању да привучемо посетиоце: не само наутичаре, већ и „обичне“ туристе. Бродић Апатинка и прилика да се специјални резерват природе Горње Подунавље види са Дунава је заиста велика атракција, о чему сведоче и бројни гости, не само из непосредне околине, већ и из других градова у Србији, али и из региона. Њихови утисци су нам најбољи показатељ да добро радимо – закључује Љиљана Крец.

извор: Инфо тим општине Апатин

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *