ТРЕЋИ ФЕСТИВАЛ „ПОТПИС“, ПРОГРАМ ЗА СВАЧИЈИ УКУС

APATIN KULTURA VESTI

У Апатину ће сутра почети трећи фестивал „Потпис“ који ће трајати до петка, 28. септембра, а данас је у галерији „Меандер“ одржана конференција на којој се могло чути више о самом садржају фестивала.

Овај Фестивал у свом програму садржи два међународна конкурса и конципиран је тако да у њему учествују само врхунски професионални уметници. То је уједно и пресек делатности апатинског Културног центра, јер обухвата све оно чиме се ова установа бави.

Првог дана манифестације, сутра од 19 сати у апатинској библиотеци биће уручена награда „Миодраг Борисављевић“ за најбољу кратку причу у 2018. години, а овогодишњи лауреат је Милица Петровић. Сат времена касније у великој сали Кутурног центра ће почети филмско вече, са ретроспективом филмова са међународног фестивала „Хризантема 2017.“.

ФОНО Данијела Обрадовић

„Потпис“ ће бити настављен у четвртак од 10 сати у вишенаменској сали О.Ш. „Жарко Зрењанин“ у Апатин где ће писац Виолета Бабић са ученицима урадити неколико вежби из језика и успут промовисати своје књиге. Више о овом делу фестивала рекао нам је Златко Васић, књижевни уредник фестивала „Потпис“.

ФОНО Златко Васић.

Истог дана, четвртак 27. септембра, од 20 сати сви љубитељи позориста имаће прилику да погледају комедију под називом „Цацијем успоменар“ у изведби Милана Цација Михалиовића. Публика ће моћи да чује занимљиве анегдоте из богатог позоришног и филмског живота Цација Михаиловића.

ФОНО Душан Гладић.

Петак 28. септембар започеће отварањем међународне изложбе „Екс Либрис“ од 19 сати и проглашењем најбољега рада. Према речима Јоване Момчиловић, уреднице ликовног програма ове године радови су стигли из 17 земаља, а послало их је 30 аутора. И ове године постојале су две теме, једна је била „Снови“, а друга је била слободна.

ФОНО Јована Момчиловић

Сат времена касније у Великој сали Културног центра у Апатину почеће концер под називом „Музичка Кутија“ у изведби дуа Марија Лазић (Обоа) и Горана Ћургус (Харфа). Више о концерту је за радио Дунав рекао Милорад Баста, уредник музичког и филмског програма.

ФОНО Милорад Баста

Улаз на дешавања је слободан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.