СРБИЈА ДОМАЋИН ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА У МАЖОРЕТ ПЛЕСУ, СОНЋАНКЕ КОНАЧНО НА ДОМАЋЕМ ТЕРЕНУ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Србија и КУД “Мажорет Сонта” коначно су домаћини Европског првенства за мажореткиње! Оно ће се одржати у Сокобањи, а овог викенда на пут ће кренути и Сонћанке.

Оне су већ дуги низ година у самом врху, како наше државе, тако и Европе. Упорношћу, жељом и радом свих ових 12 година, освојиле су многобројна признања и медаље. Круна њиховог рада, била је златна медаља за кадеткиње, са прошлогодишњег првенства у Словенији. Тако је Србија и добила право да следеће године буде домаћин.

Човек који се борио да доведе ово првенству у своју државу, Адам Видаковић, нажалост неће моћи да буде са мажореткињама у Сокобању, због здравственог стања.

“Ове девојчице су ове године биле изложене мноштву растанака, губитака, али нису посустале. Без обзира на све, оне су се цело лето припремале и иду да осветле образ Сонте, општине Апатин и да докажу због чега су баш оне најбоље мазореткиње у Србији”, кажу у КУД-у.

Прилику да оду на ЕП добиле су и младе апатинске мажореткиње, које се ове године неце такмичити, али ће наступати у ревијалном делу. Очекује се да ће се већ од следеће године, раме уз раме, борити за медаљу са Сонћанкама.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *