СПАЈАЈУ СЕ СРЕДЊА ГРАЂЕВИНСКА И ДРВОПРЕРАЂИВАЧКА ШКОЛА И ГИМНАЗИЈА “НИКОЛА ТЕСЛА”

APATIN DRUŠTVO VESTI

По две средње школе биће спојене у Новом Кнежевцу и Апатину, предвиђено је оптимизацијом мреже средњих школа у Војводини.

Гимназија “Никола Тесла” и Средња грађевинска и дрвопрерађивачка стручна школа у Апатину убудуће ће носити име Гимназија и стручна школа “Никола Тесла”. Новооснована установа ће имати могућност да образује ученике у областима рада гимназије, грађевинарства, шумарства и обраде дрвета. Ове две средњошколске установе су већ смештене у исту зграду, Гимназија има 206 ученика, а Грађевинска школа 95.

Из Покрајинског секретаријата за образовање претходно су за 021.рс најавили да ће оптимизацијом у Војводини бити обухваћено шест средњих школа. Оно што је за сада познато јесте да је одлуком Владе Србије већ спојено 14 школа, али да ће се оптимизација наставити и у наредном периоду.

Одлука о спајању ових школа наћи ће се пред посланицима Скупштине Војводине, на седници која ће се одржати у уторак, 18. септембра. Између осталог, они ће одлучивати и о мрежи јавних средњих школа, према којој у Војводини има 129 средњих школа, које су распоређене у седам округа.

Аутор: Зоран Стрика

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *