Najnovije vesti
Početna » VESTI » APATIN » СПАЈАЈУ СЕ СРЕДЊА ГРАЂЕВИНСКА И ДРВОПРЕРАЂИВАЧКА ШКОЛА И ГИМНАЗИЈА “НИКОЛА ТЕСЛА”
СПАЈАЈУ СЕ СРЕДЊА ГРАЂЕВИНСКА И ДРВОПРЕРАЂИВАЧКА ШКОЛА И ГИМНАЗИЈА “НИКОЛА ТЕСЛА”

СПАЈАЈУ СЕ СРЕДЊА ГРАЂЕВИНСКА И ДРВОПРЕРАЂИВАЧКА ШКОЛА И ГИМНАЗИЈА “НИКОЛА ТЕСЛА”

По две средње школе биће спојене у Новом Кнежевцу и Апатину, предвиђено је оптимизацијом мреже средњих школа у Војводини.

Гимназија “Никола Тесла” и Средња грађевинска и дрвопрерађивачка стручна школа у Апатину убудуће ће носити име Гимназија и стручна школа “Никола Тесла”. Новооснована установа ће имати могућност да образује ученике у областима рада гимназије, грађевинарства, шумарства и обраде дрвета. Ове две средњошколске установе су већ смештене у исту зграду, Гимназија има 206 ученика, а Грађевинска школа 95.

Из Покрајинског секретаријата за образовање претходно су за 021.рс најавили да ће оптимизацијом у Војводини бити обухваћено шест средњих школа. Оно што је за сада познато јесте да је одлуком Владе Србије већ спојено 14 школа, али да ће се оптимизација наставити и у наредном периоду.

Одлука о спајању ових школа наћи ће се пред посланицима Скупштине Војводине, на седници која ће се одржати у уторак, 18. септембра. Између осталог, они ће одлучивати и о мрежи јавних средњих школа, према којој у Војводини има 129 средњих школа, које су распоређене у седам округа.

Аутор: Зоран Стрика

Autor: Čedomir Milojević

Postavi komentar

Your email address will not be published.

Redakcija radio Dunava zadržava pravo da ukoliko ih proceni kao neumesne obriše komentare koji sadrže bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede, uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije ili bilo kakav drugi nezakonit sadržaj.
Scroll To Top