САЊА КАЛАЊОШ ИЗ АПАТИНА КРАЉИЦА “РОМСКЕ НОЋИ”

APATIN DRUŠTVO VESTI

У оквиру традиционалне манифестације Ромска ноћ којом се сваке године обележава Велика Госпојина (Успење Пресвете Богородице) у Ромском насељу у Апатину, одржава се и избор за најлепшу Ромкињу.

У конкуренцији 16 учесница које су у Апатин стигле из свих крајева Војводине , ласкаву титулу најлепше Ромкиње понела је Сања Калањош (14) из Апатина , за прву пратиљу изабрана је Јасмина Арва из Дорослова, друга пратиља је Јелена Балог из Бачког Моноштора.

–Нисам очекивала победу, конкуренција је била озбиљна, све такмичарке су веома лепе и велика ми је част да сам ја проглашена за најлепшу од њих. – рекла је Сања Калањош

Овогодишњу Ромску ноћ отворио је председника Општине Апатин, Милан Шкрбић који је уједно био и председник жирија у којем су му помагале Ника Петровић, председница Скупштине општине Апатин и Јелена Јовановић, покрајинска посланица. Шкрбић је поздрављајући окупљене грађане и њихове госте најавио у следећој години више улагања у ову манифестацију, која је према његовим речима значајна у смислу обогаћивања туристичке понуде наше општине.

Пре избора “краљице” ромске ноћи одржано је такмичење у чарлами. У великој борби 9 парова по оценама жирија најбољи су били Данијел и Силвија из Апатина, друго место припало је пару из Новог Сада, док су треће место освојили Тања и Славко из Србобрана.

Организатори догађаја су и ове године били Општина Апатин и Удружење Рома “Златно сунце”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *