Najnovije vesti
Početna » VESTI » APATIN » РЕЧИ, БОЈЕ И ЗВУЦИ: У ОКВИРУ ФЕСТИВАЛА “ПОТПИС” КЊИЖЕВНОСТ, ФИЛМ, ПОЗОРИШТЕ…
РЕЧИ, БОЈЕ И ЗВУЦИ: У ОКВИРУ ФЕСТИВАЛА “ПОТПИС” КЊИЖЕВНОСТ, ФИЛМ, ПОЗОРИШТЕ…

РЕЧИ, БОЈЕ И ЗВУЦИ: У ОКВИРУ ФЕСТИВАЛА “ПОТПИС” КЊИЖЕВНОСТ, ФИЛМ, ПОЗОРИШТЕ…

У шеснаестој емисији из серијала “Речи, боје и звуци” гошћа је била Данијела Обрадовић, директорка Културног центра у Апатину. Говорила је о, пре недељу дана завршеном, Фестивалу кратке форме “Потпис” одржаном у апатинском Културном центру.

-У оквиру “Потписа” додељена је награда “Миодраг Борисављевић” Милици Петровић из Београда, за причу “Недеља”. Угљеша Шајтинац који је одлучивао о награди рекао је да је прича, изнад свега писмена, одлична и да испуњава све захтеве које треба да испуни добра прича. Одржана је и ретроспектива филмова са Фестивала “Хризанрема 2017”. Гостовала је и Виолета Бабић, ауторка издавачке куће “Креативни центар” из Београда са својом књигом “Језичке недоумице”. Она је била и гост у основнољ школи “Жарко Зрењанин” где је деци и наставницима говорила о језичким недомицама. Поре тога одржано је и позоришно вече. Наступио је Милан Цаци Михаиловић са монодрамом- рекла је Данијела Обрадовић.

Данијела Обрадовић је говорила и о догађајима који че уследити.

-Са осећањем да је књижевност мало запостављена, са уживањем најављујем “Фестивал пет” који ће се одржати већ у новембру. Наступиће пет значајних писаца, а о именима ћемо знати више нешто касније кад уговоримо гостовања – обећала је директорка Културног центра, Данијела Обрадовић.

Autor: Čedomir Milojević

Postavi komentar

Your email address will not be published.

Redakcija radio Dunava zadržava pravo da ukoliko ih proceni kao neumesne obriše komentare koji sadrže bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede, uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije ili bilo kakav drugi nezakonit sadržaj.
Scroll To Top