РЕЧИ, БОЈЕ И ЗВУЦИ: У ОКВИРУ ФЕСТИВАЛА „ПОТПИС“ КЊИЖЕВНОСТ, ФИЛМ, ПОЗОРИШТЕ…

APATIN KULTURA VESTI

У шеснаестој емисији из серијала „Речи, боје и звуци“ гошћа је била Данијела Обрадовић, директорка Културног центра у Апатину. Говорила је о, пре недељу дана завршеном, Фестивалу кратке форме „Потпис“ одржаном у апатинском Културном центру.

-У оквиру „Потписа“ додељена је награда „Миодраг Борисављевић“ Милици Петровић из Београда, за причу „Недеља“. Угљеша Шајтинац који је одлучивао о награди рекао је да је прича, изнад свега писмена, одлична и да испуњава све захтеве које треба да испуни добра прича. Одржана је и ретроспектива филмова са Фестивала „Хризанрема 2017“. Гостовала је и Виолета Бабић, ауторка издавачке куће „Креативни центар“ из Београда са својом књигом „Језичке недоумице“. Она је била и гост у основнољ школи „Жарко Зрењанин“ где је деци и наставницима говорила о језичким недомицама. Поре тога одржано је и позоришно вече. Наступио је Милан Цаци Михаиловић са монодрамом- рекла је Данијела Обрадовић.

Данијела Обрадовић је говорила и о догађајима који че уследити.

-Са осећањем да је књижевност мало запостављена, са уживањем најављујем „Фестивал пет“ који ће се одржати већ у новембру. Наступиће пет значајних писаца, а о именима ћемо знати више нешто касније кад уговоримо гостовања – обећала је директорка Културног центра, Данијела Обрадовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.