Najnovije vesti
Početna » HRONIKA » РАДНИЦИ РТБ БОР УКРАЛИ ВИШЕ ОД 80 КИЛОГРАМА ЗЛАТА
РАДНИЦИ РТБ БОР УКРАЛИ ВИШЕ ОД 80 КИЛОГРАМА ЗЛАТА

РАДНИЦИ РТБ БОР УКРАЛИ ВИШЕ ОД 80 КИЛОГРАМА ЗЛАТА

Само током 2014. године из погона Рударско-топионичарског басена (РТБ) Бор нестало је чак 80 килограма злата вредног скоро три милиона евра, показали су резултати истраге коју спроводи Служба за борбу против организованог криминала.

СЕПОК је почетком маја ухапсио седам особа због сумње да су од 2014. до 2017. године из РТБ украли већу количину овог племенитог метала.

“Од осумњичених је одузето 48 некретнина, које су биле у њиховом или власништву чланова њихових ближих рођака”, наводи извор Новости и додаје да постоје индиције да су новцем од злата украденог из РТБ куповане и некретнине у иностранству.

Коначна количина злата која је украдена из РТБ још није установљена, будући да истрага траје.

Због сумње да су починили крађу, у мају су ухапшена четири радника РТБ Бор, који су били запослени у Радној јединици за производњу племенитих метала. Из погона златаре краден је златни прах иако ту радну јединицу обезбеђују наоружани стражари, а сама фабрика је комплетно покривена камерама.

У РТБ Бор је раније саопштено да неће давати никакве изјаве медијима док траје истрага.

Аутор: Новости

Autor: Čedomir Milojević

Postavi komentar

Your email address will not be published.

Redakcija radio Dunava zadržava pravo da ukoliko ih proceni kao neumesne obriše komentare koji sadrže bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede, uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije ili bilo kakav drugi nezakonit sadržaj.
Scroll To Top