ПРОЈЕКАТ “ОРГАНИЗУЈ СЕ ЗА ЗАЈЕДНИЦУ” УЗ САРАДЊУ СА КАНЦЕЛАРИЈОМ ЗА МЛАДЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Европски омладински центар Војводине у сарадњи са Канцеларијом за младе Града Апатина реализује активности из пројекта “Организуј се за заједницу” 20. Септембра 2018. године, радионице ће бити одржане у просторијама Гимназије И Техничке школе за 30 младих у периоду од 9х до 16:30х.

Пројекат “Организуј се за заједницу“ спроводи се 2018., 2019. и 2020. години у оквиру имплементације програма и активности дефинисаних апликацијом Града Новог Сада, Омладинске престонице Европе Нови Сад 2019. године (ОПЕНС 2019) који је Влада Републике Србије прогласила пројектом од националног значаја, а који је подржан од Града Новог Сада, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, Министарства културе и информисања, Владе Републике Србије.

Пројекат је део програма једног од стубова апликације OPENS 2019 програма, који има за циљ да анимира младе људе који нису присталице ниједне политичке партије, нити активисти ОЦД да се информишу И постану активни у заједници. Активности ће се реализовати на териорији свих 45 општина у Војводини, а у трогодишњем период преко 1350 младих, старосне доби од 15. До 30. Година које ћемо кроз радионице оснажити да постану активни у својој заједници.

Активности и теме које су обухваћене на радионицама имају за циљ да информишу младе људе како да најуспешније и најлакше заступају своје интересе кроз омладински активизам, унапређујући квалитет живота младих, као и њихово остваривање права и једнаких могућности учешћа у различитим областима друштвеног живота.

Радионице ће кроз интерактивне активности ставити фокус на оснаживању младих да активно учествују у било ком облику активизма и на тај начин да допринесу доношењу одлука које су од значаја за њихову будућност и побољшању њиховог положаја у друштву.

Обучени омладински радници ће водити едукативне радионице са младим људима користећи неформално образовање.

Следеће теме ће бити представљене ученицима:

– Неформално образовање и информално учење младих
– Слободно време младих
– Зашто се људи удружују?
– Облици удруживања (формалне и неформалне групе, школске секције, ђачки парламент…)
– Волонтирање и млади
– Функционисање локалне заједнице
– Грађански активизам
– Активизам и социјалне промене
– Активизам младих
– Улога омладинских организација и организација за младе
– Активизам као алат за остваривање права младих коз политичке процесе
– Како мотивисати што већи број младих људи да буду активни
– Активизам младих кроз њихово лично ангажовање

Испред Европског омладинског центра Војводине И Канцеларије за младе општине Апатин позивамо Вас да извештавате о овој теми И информишете младе из Ваше општине да се пријаве на радионице.

Пријаве су отворене путем мејла mladi@soapatin.org

Контакт особа: Милан Бабић, координатор пројекта, 060 1616428

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *