ПРИРОДА У СЛУЖБИ ЖЕНСКЕ ЛЕПОТЕ И ЗДРАВЉА

APATIN VESTI ZANIMLJIVOSTI

Природан и леп изглед лица есенција је женске лепоте. Али лепота се не сагледава само у лепим цртама лица већ и у здрављу и негованости коже, а ту такође у великој мери може помоћи мајка природа. Сазнајте како то састојци из природе могу утицати да увек будете лепе и одржите природну свежину.
Лепота се дакле не види само споља и на површини лица, већ се односи и на унутрашње слојеве коже. Бубуљице на лицу, флеке на кожи, ожиљци од митисера или посекотина виде се на површини и могу утицати на утисак који људи стварају о нама. Поред тога, свакодневно на кожу стављамо и различите хемијске препарате, козметику и производе, а наша је кожа као сунђер и дубоко у поре упија све што на њу ставимо.
Ако користите креме и лосионе који садрже висок проценат вештачких додатака, ризикујете уношење ових токсичних супстанци у ваше тело. Многа козметика која се данас продаје као “природна”, може садржати концетроване штетне хемијске састојке.

Површински слој коже је здрав само ако је здрава и њена подлога.

Природни производи које користимо у служби лепоте чине да изгледамо млађе, свеже, одморније и лепше. Свакодневно их користимо за негу коже – за уклањање бубуљица, митисера, али и за многе друге козметичке третмане. Данас је готово општеприхваћено да савремена жена преко дана на своје лице стави већи број препарата, од којих се многи рекламирају као “природни”.

А да ли је природно увек стварно природно?

Ово је велика недоумица која потрошаче доводи у заблуду и која се користи као метода бројнх превара и обмана. Много је производа који обећавају брзе резултате и који су означени као природни, а заправо то нису или барем не у потпуности.
На амбалажама производа често стоји напомена да је производ природног порекла, али се поставља питање колико је то заправо тачно. “Природно” по правилу не подразумева да је производ потпуно природног порекла, односно не значи да је органски.
Шта је заиста „природно“ или „органско“?

Када биљка има “органско порекло” значи да је она никла на здравом земљишту и без додатака попут пестицида, вештачког ђубрива и без било каквих хемијских средстава. Производ који има ознаку „органско“ не сме да садржи генетски модификоване састојке и мора бити одобрен од стане надлежних институција.

А да ли знате зашто су природни козметички производи бољи од вештачких фабричких?

Природни козметички производи нису токсични, не садрже хемикалије, концентрате, парафине, немају силиконски састав и слично, па се за њих слободно може рећи да су најсигурнији производи за кожу. Да би осигурале и очувале своју природну лепоту предлажемо вам да користите управо такве проверене природне производе.
На интернету постоји много сајтова који обрађују теме везане за здраву и природну козметику, лепоту, негу лица, косе и тела, мршављење и много тога сличног. Један одличан женски онлине магазин минутзамене.цом је другачији од осталих јер све ове теме обрађује до најситнијих детаља и даје најбоље савете женама које желе да буду лепе, здраве, привлачне и природне.

Природа је најбоље решење које себи можете да понудите.

Природне производе не користимо само за негу лица већ и за људску исхрану или лечење, односно све оно што уносимо у организам или наносимо на тело. Све што је природно свакако је здравије него оно што је произведено уз бројне адитивне и скривене састојке.
Жене свакодневно стављају на лице шминку јер воле да су увек лепе и дотеране. Шминка свакако истиче поједине делове лица за које мислимо да су привлачни па се тако највише наноси на конкретне делове лица као што су усне, очи или јагодице. Шминка подсвесно подиже самопоуздање и чини да будемо у задовољне собом.

Али да ли је свакодневно наношење шминке заиста добра ствар за наше здравље и изглед?

Маскаре, пудери, сенке, оловке за лице најчешће нису природни производи, већ као и многи други производи козметичке индустрије садрже бројне хемикалије које у додиру са кожом постају њен саставни део и штете здрављу лица. Због тога шминкање треба смањити на минимум како би се избегле реакције на кожи, које утичу на леп изглед.
Увек је боље изабрати минимум шминке јер ће тако природна лепота доћи до изражаја. Не морате се наравно у потпуности одрећи шминкања, али се зато свакако можете одрећи претераних слојева и боја, јер шминка у великој мери убрзава старење коже.
Ово није немогуће остварити, а ако се питате како успети у томе наш одговор је – врло лако.
Да бисте у овоме биле успешне обавезни додаци за негу лица морају вам постати средство за чишћење лица, тонер и хидратант. Обавезно пред спавање хлидрирајте лице јер се ћелије коже обнављају ноћу када цело тело мирује.
О чему треба водити рачуна када су у питању природни производи?

Да бисте освежили своју рутину са циљем очувања природне лепоте морате обраћати пажњу и на најмање ситнице. Дугорочно гледано те ситне промене у навикама доносе резултате, а наши савети вам могу бити од изузетне помоћи.

Користите једноставне производе

Бирајте једноставне производе на природној бази. То су производи биљног порекла који немају никакве адитиве и не угрожавају природну лепоту, не шкоде кожи већ је обнављају, хране и уклањају мртве ћелије.
Прочитајте састав производа који купујете и не наседајте на бројне преваре који многи произвођачи користе као цаке и мамце, и које користе само како би навукли купце да наседну на рекламу. Гледајте да креме, лосиони, тонери и сви производи за негу коже које стављате на лице буду органског и поузданог порекла и састава.

Производи без вештачких додатака

Многи производи који садрже додатке попут вештачких боја и мириса морају се избацити из употребе јер су штетни и могу садржати токсичне хемкалије који негативно утичу на кожу лица. Бирајте чисте и 100% природне производе, без додатака, који имају природан и свеж мирис.

Истражите произвођача

Увек пре куповине неког препарата мало истражите и ископајте неку информацију више. Неће шкодити, зар не?
Добро се распитајте о самој компанији и о производима које она производи. Произвођачи често износе недовољно прецизне или намерно обмањујуће информације, чиме су потрошачи од самог почетка у заблуди. То је веома чест случај са компанијама које се баве производњом средстава за личну негу и лепоту, због чега је потребна додатна мера опреза.
Свака озбиљна компанија која има свој веб сајт би тамо требало да напише све релевантне и битне информације, које ће посетиоце и будуће потрошаче уверити у истинитост и своју стручност.

Изаберите органске производе за негу лепоте

Као што смо већ истакли – органски производи су потпуно природни, без пестицида и вештачких додатака.
Ово је веома битно ако сте тип особе који воли да буде “сам свој мајстор” и преузме ствар у своје руке, односно ако волите да своју природну козметику правите саме код куће. Пошто је већ тако пазите да воће и поврће које користите буде свеже када правите маске за лице или друга природна средства за чишћење бубуљица и негу лица.

Не заборавите на рецепте народне медицине

Природа је наш најбољи пријатељ и не требамо заборавити на све могућности и бенефите које нам она пружа. Не треба заборавити да природа омогућава да се у сваком тренутку могу направити сопствени природни козметички препарати за негу коже лица.
Нпр. маске за лице могу помоћи за чишење бубуљица, уклањање митисера, опоравак болних акни, смањивање бора, хидрирање лица и још много тога. Поред тога што се могу направити од свежег воћа и поврћа, одлично су се показале и маске и природне креме које се праве од осталих дарова природе као што су нпр. мед, кокосовово уље, биљне маске и тонери од зеленог чаја, камилице, глине и многих других лако доступних материја и биљака.

Природа је наш најбољи пријатељ и не требамо јој окренути леђа. Али не само то!

Поред тога што ћете уштедети новац јер су природни производи јефтинији, нећете куповати ни амбалажу, која понекад кошта скоро половину цене производа. Амбалажа која је штетна или која се не рециклира понекад може бити јако опасна јер је направљена од отровних хемикалија.

Здравље и лепота долазе изнутра

Није довољно одржавати лепоту само споља, већ је најважније дугорочно одржавати здравље. Можете користити лосионе и пилинге, или масаже и физичке третмане за затезање коже лица како бисте задржали младалачку свежину. Али то неће бити довољно ако вам здравље није на задоваљавајућем нивоу.
Ако не одржавате онај основни минимум здравља природна нега лица неће бити довољна да сакрије недостатке који долазе из вашег тела. Размислите о томе и предузмите нешто да поправите своје животне навике.
Такође је суштински важна исхрана, односно битно је да се правилно и здраво храните како бисте изгледали свеже и неговано. Поред тога ништа мање није битан ни одмор, тј. ваша навика да редовно одмарате и довољно спавате, а препорука је да себи приуштите барем осам сати сна дневно.
Још нешто. Крећите се или вежбате, јер редовно вежбање побољшава циркулацију крви кроз организам па тако и кожа остаје свежа и здрава. Уносите храну богату минералима, протеинима, омега масним киселинама, витаминима и другим хранљивим материјама.
Свакако је да су исхрана и физичка активност најважнији фактори за ваш здрав и леп изглед, а самим тим и за виталност.
Не заборавите и на довољну количину течности – два литара воде сваког дана је најмања препоручљива количина течности која треба да се попије како би се омогућила ефикасна детоксикација организма.

Савет који вам за крај можемо дати јесте да бринете о себи и чувате своје здравље. Не заборавите да је природан изглед најважнији и да се представљамо такви какви јесмо, а природа која нас окружује може нам омогућити да изглед и лепоту поправимо на нешкодљив начин. Водите рачуна да природна козметика коју користите буде квалитетна и заиста природна, јер се једино тако може сачувати и здравље.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *