ПОЧИЊЕ ПРВИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ У СОМБОРУ

APATIN KULTURA VESTI

Овог септембра Сомбор добија свој први филмски фестивал. “Породица Народа/Family Of Nations”, први филмски фестивал Дунавско-панонске регије, почиње у уторак, 11. септембра 2018. године и трајаће шест дана.

Филмови ће бити груписани у 4 селекције, приказивани на три локације. Почетак фестивала обележиће отварање изложбе “Светски филм на француском плакату”, које ће бити уприличено у Фоајеу Народног позоришта Сомбор, сутра од 19.30 сати.

Поставка је сачињена од четрдесет оригиналних филмских плаката, најзначајнијих француских илустратора и твораца плаката као што су Фолон, Манара, Тарди, Пелаер, Фераци, Бласон и други. Ова значајна колекција представља кинематографију Француске, Италије, Шпаније, Русије, Јапана, Америке… те филмове моћних редитеља као што су Фелини, Куросава, Линц; као и наших Булајића и Петровића. Она такође представља и глумачке иконе – Белмонда, Бартона, Де Нира, Мерилин Монро, Џејмса Дина итд. На Великој сцени сомборског позозоришта у 20 сати биће додаљена награда “Ернест Бошњак”, док је за 20,30 сати заказана пројекција прве епизоде РТС-ове серије “Корени”, рађене по мотивима истоименог романа Добрице Ћосића.

Публика ће током фестивала иимати прилику да види двадесет филмова из Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске, Мађарске, Румуније и Аустралије. Публици ће се представити велике звезде али и младе наде из света филма. Карте за главну селекцију продају се на билетарници Народног позоришта Сомбор, сваког радног дана 10 до 12 и 18 до 20 сати и суботом од 10 до 12 сати.

Цена појединачних карата је 300 динара, а карте за Студентску селекцију као и за за селекције Core diplomatiqum и Кад би Сомбор био Холивуд су бесплатне.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *