Najnovije vesti
Početna » VESTI » APATIN » ПОЧИЊЕ ПРВИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ У СОМБОРУ
ПОЧИЊЕ ПРВИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ У СОМБОРУ

ПОЧИЊЕ ПРВИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ У СОМБОРУ

Овог септембра Сомбор добија свој први филмски фестивал. “Породица Народа/Family Of Nations”, први филмски фестивал Дунавско-панонске регије, почиње у уторак, 11. септембра 2018. године и трајаће шест дана.

Филмови ће бити груписани у 4 селекције, приказивани на три локације. Почетак фестивала обележиће отварање изложбе “Светски филм на француском плакату”, које ће бити уприличено у Фоајеу Народног позоришта Сомбор, сутра од 19.30 сати.

Поставка је сачињена од четрдесет оригиналних филмских плаката, најзначајнијих француских илустратора и твораца плаката као што су Фолон, Манара, Тарди, Пелаер, Фераци, Бласон и други. Ова значајна колекција представља кинематографију Француске, Италије, Шпаније, Русије, Јапана, Америке… те филмове моћних редитеља као што су Фелини, Куросава, Линц; као и наших Булајића и Петровића. Она такође представља и глумачке иконе – Белмонда, Бартона, Де Нира, Мерилин Монро, Џејмса Дина итд. На Великој сцени сомборског позозоришта у 20 сати биће додаљена награда “Ернест Бошњак”, док је за 20,30 сати заказана пројекција прве епизоде РТС-ове серије “Корени”, рађене по мотивима истоименог романа Добрице Ћосића.

Публика ће током фестивала иимати прилику да види двадесет филмова из Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске, Мађарске, Румуније и Аустралије. Публици ће се представити велике звезде али и младе наде из света филма. Карте за главну селекцију продају се на билетарници Народног позоришта Сомбор, сваког радног дана 10 до 12 и 18 до 20 сати и суботом од 10 до 12 сати.

Цена појединачних карата је 300 динара, а карте за Студентску селекцију као и за за селекције Core diplomatiqum и Кад би Сомбор био Холивуд су бесплатне.

Autor: Čedomir Milojević

Postavi komentar

Your email address will not be published.

Redakcija radio Dunava zadržava pravo da ukoliko ih proceni kao neumesne obriše komentare koji sadrže bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede, uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije ili bilo kakav drugi nezakonit sadržaj.
Scroll To Top