ПОЧЕЛА АКЦИЈА ПОДЕЛЕ ШКОЛСКОГ ПРИБОРА У РОМСКОМ НАСЕЉУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Данас је у ромском насељу у Апатину организована акција поделе дела школског прибора деци од првог до осмог разреда. Почетку акције која ће бити настављена у среду поред Недељка Вученовића, начелника општинске управе Апатин присуствовали су и Јелена Јовановић, покрајинска посланица као и Живана Живановић из Покрајиснског секретаријата за образовање.

Јовановићева је изјавила како јој је посебно драго што је опет у Апатину и то овако лепим поводом као што је подела школског прибора и уопште мотивисање младих рома да редовно похађају школу. -Образовање јесте најбитније и то деца морају да знају. Ближи нам се почетак школске године и ја свим ђацима желим да буду вредни и да имају што боље оцене. -изјавила је Јелена Јовановић.

Она је додала да се положај рома у Војводини доста побољшао и да се стратегијој која је предвиђена за наредни период све више пажње посвећује образовању. Покрајинска посланица је казала како је општина Апатин један светао пример како локална власт води рачуна о инклузији рома и улагању у ову месну заједницу.

ФОНО Јелена Јовановић

У делегацији која је данас посетила Апатин била је и Живана Живановић из Покрајиснског секретаријата за образовање која је за радио Дунав говорила о томе како се све више рома опредељује да настави школовање и после завршетка основних осам разреда. -Видљиви су помаци али то је све још увек на почетку. Још више треба да се ради на афирмацији и промоцији образовања као једног од пресудних фактора у даљем животу. Као добар пример навела бих Марију Александорвић која ради као професор у Вршцу на Вишој васпитачкој школи. – казала је Живановићева.

ФОНО Живана Живановић

Начелник општинске управе, Недељко Вученовић је истакао да је насеље Рома у Апатину једно од највећих у Војводини и да се општина Апатин труди да побољша инфраструктуру како би услови за живот били још бољи. -Требало би да се наредне године ради пут који води према депонији а у веома лошем је стању, а та инвестиција би могла да буде већа од 80 милиона динара. Радиће се на канализацији и атмосферској канализацији и то је све предвиђено за неки наредни период. – рекао је за радио Дунав Недељко Вученовић.

ФОНО Недељко Вученовић

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *