Najnovije vesti
Početna » VESTI » APATIN » ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СУБВЕНЦИОНИСАЊУ И ИНВЕСТИРАЊУ У ПЧЕЛАРСТВО И СТОЧАРСТВО
ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СУБВЕНЦИОНИСАЊУ И ИНВЕСТИРАЊУ У ПЧЕЛАРСТВО И СТОЧАРСТВО

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СУБВЕНЦИОНИСАЊУ И ИНВЕСТИРАЊУ У ПЧЕЛАРСТВО И СТОЧАРСТВО

Крајем јуна расписан је јавни позив за субвенционисање и инвестирање у пчеларству и сточарству, а данас је председник општине Апатин, Милан Шкбић потписао уговоре са пољопривредницима који су добили средства на овом конкурсу.

На конкурс везан за пчеларство су стигле 24 пријаве и сви захтеви су испунили тражене услове и са свима су потписани уговори о суфинансирању до 75 одсто прихватљивих трошкова. Укупна вредност улагања у пчеларство је нешто мање од милион ипо динара, а од тога ће из средства општинског буџета бити издвојено 1.052.000,00 динара.

Свега пет пријава је стигло на конкурс који је расписан за сточарство што је далеко мање од онога што се очекивало. Сви подносиоци су испунили услове и са њима су потписани уговори о суфинансирању и инвестирању у виси од 70 одсто трошкова. Укупна вредност улагања у сточарству је 816.000,00 динара, а од тога из буџета Апатина је опредељено 571.200,00 динара.

-Ми смо одвојили око пет милиона динара планираних средстава у буџету за ове намене, а ово је први пут да неко из општине на овај начин покушава да помогне у развитку ових грана пољопривреде. Надамо се да ће следеће године бити још више пријављених јер зашто не искористити овакву врсту помоћи коју општина нуди. За сада је то овај број који се пријавио на конкурсе и надам се да ће те добијени новац искористити у намену коју сте замислили, нису то милионска средства али за почетак мислим да је добро јер до сада ништа није ни било. – рекао је Шкрбић.

ФОНО Милан Шкрбић

Autor: Čedomir Milojević

Postavi komentar

Your email address will not be published.

Redakcija radio Dunava zadržava pravo da ukoliko ih proceni kao neumesne obriše komentare koji sadrže bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede, uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije ili bilo kakav drugi nezakonit sadržaj.
Scroll To Top