ПОЛАГАЊЕ ВОЗАЧКОГ СКУПЉЕ ЗА ОКО 10.000 ДИНАРА

IZBOR IZ ŠTAMPE SRBIJA VESTI

На снагу је ступио нови правилник за обуку возача, а кључне измене се односе на изглед полигона за полагање практичног дела возачког испита.

Како за РТВ кажу из појединих ауто школа, то је изискивало веће трошкове, те ће и обука бити скупља. Полигони су велики у Новом Саду и једни од најбољих у Србији, кажу у ауто школама и напомињу да ће обука поскупети, јер је било доста улагања, цена горива је порасла, тако да ће цена бити коригована за неких 10.000 динара.

Новосадске ауто школе предузеле су све потребне мере да би се припремиле за наставак рада и, како наводе, све је спремно за наставак оспособљавања кандидата, те сви, који су у процесу полагања, такође и сви који се желе уписати, могу бити без страха да ће бити неког застоја у раду.

Кључне измене, како истичу у ауто школама су у изгледу полигона где се уводе неке допунске радње. Највећи захтеви су за више категорије са камионом и са камионом са приколицом, јер ће морати да се вози са оптерећењем, те ће морати да се неколико пута истовара и утовара камион, преноси Дневник.

Највећи проблем за огроман број ауто-школа, према анкети коју је почетком лета спровела Привредна комора ауто-школа Србије, био је коси успон намењен за обуку возача на полигону (кретање под ручном).

Тада је више од трећине анкетираних школа изјавило да „нема услове или могућност“ да изгради „успон на полигону“. Ипак, према подацима које су „Новости“ незванично добиле из МУП Србије, сада је ситуација далеко боља и скоро да нема ауто-школе која тај проблем није решила.

Аутор: Дневник, Новости, РТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.