ОДРЖАНИ ИЗБОРИ ЗА САВЕТЕ НАЦИОНАЛНИХ МАЊИНА

APATIN POLITIKA VESTI

Претходне недеље су на територији Србије одржани избори за савете националних мањина које је расписало министарство Државне управе и локалне самоуправе, а у Апатину се гласало на шест бирачких места од којих су два у граду Апатину, два у Купусини и по једно у Сонти и у Свилојеву. У Пригревици избори ниси били спорведени јер није било уписаних бирача у бирачке спискове националних мањина.

-Избори су одржани од 7 до 20 сати и није било никаквих неправилности и приговора од стране предлагача листи, нити од бирача који су учествовали на изборима. Излазност је била уобичајена, у ранијим сатим слабије али до поподневних сати се то повећало и дошли смо до 50 одсто излазности на већини изборних места, док је на појединим местима излазност била и преко 50 одсто.- изјавио је Недељко Вученовић, начелник општинске управе и председник радног тела.

У општини Апатин је гласало 3049 гласача од 4747 укупно уписаних у бирачки списак, остали су гласали путем електронске скупштине или такозвнаих електора.

-У Апатину је на 6 бирачких места учествовало исто толико листи од тога Мађарска националан мањина са две листе, Немачка националан мањина са три листе, Ромска националан мањина са 5 листи , Румунска националан мањина са четири листе, Словачка националан мањина са 5 листи и Украјинска националан мањина са пет листи. Сви предлагачи листи имали су право на своје надгледаче и посматраче. Надгледачи су пратили рад бирачких одбора током гласања на местима где су имали своју листу. – додао је Вученовић.

ФОНО Недељко Вученовић

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *