ОДРЖАНА 27 СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ АПАТИН, ИЗАБРАН НОВИ ДИРЕКТОР ЈКП “НАШ ДОМ”

APATIN POLITIKA VESTI

У Великој сали СО започела је 27. седница Скупштине општине Апатин. Уз присуство 25 одборника,створени су услови за рад и пуноважно одлучивање.

За седницу је предложен дневни ред од укупно 9 тачака, а који је већином гласова и усвојен. Након усвојеног записника са претходне седнице, на ред је дошло разматрање извештаја о извршењу Одлуке о буџету општине Апатин за 2018. годину, за период јануар – септембар 2018. године, а известилац је Славољуб Штрбо, руководилац Одељења за финансије.

Након краће расправе, ова тачка дневног реда већином гласова је усвојена.

С обзиром на то да је дошло до промена у закону, пред одборницима су се нашла и два предлога одлуке, о некатегорисаним путевима на територији општине Апатин и о категоризацији општинских путева и улица на територији општине Апатин. Известилац по обе тачке је Драгана Стамболија и за оба предлога су гласала већина одборника локалног парламента.

У идућој тачки усвојен је Предлог Решења о образовању штаба зимске службе општине Апатин за 2018/19 годину. У питању је тело које се састоји од 11 чланова. Састају се 5-6 пута током периода зимског одржавања и доносе одлуке о истом. Одмах потом, одборници су изгласали и Оперативни план зимске службе на јавним путевима у општини Апатин за 2018/19годину.

У наставку седнице, разрешен је вд директора ЈКП “Наш дом” Апатин, Недељко Брачика, а на његово место је постављен Небојша Смиљанић.

 

На самом крају 27. седнице СО Апатин разрешен је члан Савета за буџет и финансије, Вања Кокић, да би потом одборници на њено место већином гласова изабрали Вељка Цветићанина.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *