ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА И ДОДЕЉЕНЕ “НОВЕМБАРСКЕ НАГРАДЕ”

APATIN DRUŠTVO VESTI

У великој сали Културног центра одржан је програм поводом Дана просветних радника Србије. Том приликом су уручене награде заслужним појединцима, а награда се састоји од плакете и новчаног дела.

Након уводног дела у којем се пристутнима обратио председник општине Апатин, Милан Шкрбић који у свом излагању говорио о битној улози просветара у нашем друштву, пригодну беседу посвећену просветним радницима и Вуку Караџићу казивала је професорка Српског језика и Књижевности, Снежана Милосављевић.

Присутни су могли да види и петоминутни филм Кена Робинстона “Образовна парадигма” који је говори о проблемима у којем се налази данашњи систем образовања, али и о путу којем би школовање требало да иде у наредном периоду.

Добитници награда за ову годину су: Санија Секцки, наставник психологије и грађанског васпитања (гимназија “Никола Тесла” Апатин), Ђуро Смиљанић, професор физичког васпитања (О.Ш. “Жарко Зрењанин” Апатин), Снежана Вањек, професорка разредне наставе (О.Ш. “Младост” Пригревица), Драгана Ајзенбергер, професорка разреде наставе (О.Ш. “Киш Ференц” Свилојево), Споменка Мирковић, васпитач (Предшколска установа “Пчелица” Апатин).

У име награђених пристутнима се обратила Санија Секицки која се захвалила свјим колегама просветарима и истакла важност њиховог посла, а то је да уче, васпитају и децу усмере на прави пут како би они постали бољи људи.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *