НОВО ОЗВУЧЕЊЕ ЗА ЧИСТИЈИ И БОЉИ ЗВУК У АПАТИНСКОМ ДОМУ КУЛТУРЕ

APATIN KULTURA VESTI

У разговору са апатинским медијима, директорица општинског Културног центра Апатин Данијела Обрадовић говорила је докле се стигло са реновирањем „мале“ сале, а сазнали смо и да је после 20 година замењена опрема која је репродуковала звук у Дому културе.

Летњи период, који се у позоришту назива „мртва сезона“ када је у питању програм у сали, искоришћен је како би се уредили неки делови установе који су временом дотрајали. У великој сали Дома културе техничка опрема је застарела, у њу се није улагало 20 година, те није могла адекватно да репродукује звук и испрати програм који се у њој одржавао. Ту опрему је сада заменила нова дигитална миксета и crossover, док су сви звучници однети на репарацију. Ово у преводу значи да наша публика у новој сезони може да очекује чист звук и да у потпуности ужива у програму који им нудимо. – рекла је Обраовићева.

Директорка Културног центра нам је открила и да су у току радови у „малој“ сали коју у народној фази очекује замена пода и столарије, затим и молерски радови, да би за крај остало и техничко опремање. Сала ће пре свега служити за пројекције које прати мањи број публике што ће омогућити интимнију атмосферу, а значајна уштеда ће бити и у грејању јер се до сада за такве пројекције користила „велика“ сала. У склопу радова у летњој сезони, уређен је и галеријски простор, тачније део који публика не види а то је књижни део и депо који су сада потпуно реконструисани и уређени, те је план у наредном периоду и промоција књижаре.

Новинаре је посебно занимало шта публика да очекује од садржаја до краја године.

Позоришна публика је у претходном периоду уживала у представама где смо гледали позната глумачка имена, а исто нас очекује и у новој сезони. Већ 13. септембра наша публика ће имати прилику да погледа једну комедију која је играна у Сомбору у оквиру позоришног маратона и која је била са задовољством прихваћена. Одмах након тога креће и фестивал „Потпис“, то је трећи фестивал кратке форме у оквиру ког ће публика видети краткометражни филм, концерт, представу а биће додељена и награда Миодраг Борисављевић. До краја године, поред редовног биоскопског програма, публика може да очекује и фестивал „Пет“ по први пут у оквиру ког ћемо угостити 5 писаца. – сазнајемо од Данијеле Обрадовић.

ФОНО Данијела Обрадовић

извор: Инфо служба општине Апатин

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *