НОВА ХАПШЕЊА ЗБОГ ДАВАЊА И ПРИМАЊА МИТА

HRONIKA ZAPADNOBAČKI OKRUG

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, ухапсили су Д. Б. (1962) због сумње да је извршио кривично дело примање мита и Д. Л. (1987) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело давање мита.

Сумња се да је Д. Б., царински службеник запослен на Граничном прелазу Бездан, од осумњиченог возача аутобуса Д. Л. примо 600 евра како не би обавио царинску контролу, што је био дужан да учини. Д. Л. се сумњичи да је од путника аутобуса, који је саобраћао на релацији Италија- Србија, скупио 600 евра које је дао царинском службенику и на тај начин посредовао при подмићивању.

Због сумње да су извршили кривично дело давање мита, кривична пријава биће поднета и против 26 путника због сумње да су по претходном договору скупили 600 евра како би подмитили царинског службеника да не обави контролу. Од путника је привремено одузета роба над којом није извршена царинска контрола.

Д. Б. и Д. Л. је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.