НОВА ТЕРЕТАНА НА ОТВОРЕНОМ СВЕЧАНО ОТВОРЕНА У ПРИГРЕВИЦИ

APATIN DRUŠTVO VESTI

У Пригревици је данас свечано отворена теретана на отвореном коју су заједно изградили општина Апатин и Покрајински секретаријат за спорт и образовање. Вредност инвестиције је око 5,5 милиона динара са тиме да је из покрајинских фондова добијено 2,5 милиона, а остало је финансирала општина Апатин.

Својим доласком свечано отварање увеличао је некада врсни одбојкаш, а данас Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез који је уједно и отворио теретану.

-Драга децо, поштовани председниче општине Апатин, драги родитељи, мештани Пригревице. Ја данас има велику част и задовољство да вас представим у име Покрајинске владе Војводине и у име секретаријата за спорт и омладину које је заједно са општином Апатин финансирало ову теретану на отвореном. Изузетно ми је задовољство да вас видим овде и како чујем терен је увек препун вежбача и деце и сигуран сам да су ово добри услови да се лепо дружите, да тренирате јер је то важно за вас како би добро и здраво расли, а и деца која су активнија у спорту боља су у школи.- казао је Владимир Батез.

ФОНО Владимир Батез

Он је додао да је општина Апатин један велики партнер Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. присећајући се да је прошле године реализован пројекат изградње спортских терена у Купусини, као и теретане на отвореном у Апатину.

Испред колектива основне школе “Младост” из Пригревице пристутним гостима обратила се директорка Евица Остојић која се захвалила свим људима који су учествовали у изградњи теретане и пожелела деци да што више времена проводе овде вежбајући и одрастајућу уз спорт а не телевизију.

-Надам се да ће те на леп начин користити ову “оазу” у нашем селу, не само за спорт него и за дружење, зато мобилне телефоне оставите код куће и дођите овде да се дружите са својим другарима. – изјавила је Остојићева.

ФОНО Евица Остојић

Заменица председника општине Апатин, Дубравка Кораћ исказала је велико задовољство завршавањем радова на овом пројекту јер се о теретани на отвореном у Пригревици говорило доста дуго.

-Идејно решење је урађено пре више од годину дана и са великим задовољством кажем да је реализована баш онако како смо то планирали, пре свега захваљујући Покрајинском секретаријату за спорт и омладину као и канцеларији за локално-економски развоје општине Апатин. Надам се да ће те је користити дуго, да ће те је чувати, надам се да ћемо и друге инвестиције у Пригревици направити онако како смо планирали, пре свега то се односи на реновирање школе. Читава ова идеја и смисао нашег рада је да ово село живи и да ви остнете у њему које би требало да иза нас буде лепше него када смо ми дошли. – рекла је Дубравка Кораћ.

ФОНО Дубравка Кораћ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *