Najnovije vesti
Početna » HRONIKA » НОВА АКЦИЈА ХАПШЕЊА ЗБОГ ФИНАНСИЈСКОГ КРИМИНАЛА И КОРУПЦИЈЕ
НОВА АКЦИЈА ХАПШЕЊА ЗБОГ ФИНАНСИЈСКОГ КРИМИНАЛА И КОРУПЦИЈЕ

НОВА АКЦИЈА ХАПШЕЊА ЗБОГ ФИНАНСИЈСКОГ КРИМИНАЛА И КОРУПЦИЈЕ

Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са надлежним тужилаштвима и Пореском полицијом, у више одвојених акција, у циљу сузбијања финансијског криминала и корупције, на територији Београда, Зајечара, Ниша, Новог Пазара, Пријепоља, Крагујевца, Пожаревца, Смедерева, Сомбора, Сремске Митровице и Суботице ухапсили су 14 особа и поднели кривичне пријаве у редовном поступку против 24 лица.

Осумњичени се терете да су у периоду од 2015. године до данас починили више коруптивних кривичних дела, којима су буџет Републике Србије и друге привредне субјекте и физичка лица оштетили за око 730.000 евра.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сомбору, у сарадњи са Одсеком пореске полиције у том граду и Основним јавним тужилаштвом, ухапсили су Ј.М. (1979), због постојања основа сумње да је починио кривична дела пореска утаја и фалсификовање службене исправе.

Сумња се да је Ј.М., као власника аутопревозничке радње од фебруара 2016. до децембра 2017. године прибавио 140 лажних фискалних и готовинских рачуна, наводно издатих од стране више привредних друштава.

Постоје основи сумње да је те фалсификоване и готовинске рачуне, Ј.М. у свом књиговодству приказао као истините, на основу чега је остварио право на одбитак дугованог пореза и исказао умањену пореску основицу за обрачун пореза и доприноса у пореским пријавама за коначно утврђивање пореза на приходе.

Осумњичени је на тај начин оштетио буџет Републике Србије и фондове социјалног осигурања за 3.467.878 динара.

Осумњичени се терети и да је уништио односно прикрио део пословне документације аутопревозничке радње, чиме је починио кривично дело фалсификовање службене исправе.

Ј.М. је одређено задржавање до 48 сати и он ће уз кривичну пријаву бити приведен надлежном тужилаштву.

Autor: Čedomir Milojević

Postavi komentar

Your email address will not be published.

Redakcija radio Dunava zadržava pravo da ukoliko ih proceni kao neumesne obriše komentare koji sadrže bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede, uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije ili bilo kakav drugi nezakonit sadržaj.
Scroll To Top