КZM APATIN PREDSTAVILA DOMAĆE STARTUPOVE

APATIN DRUŠTVO VESTI
Kancelarija za mlade opštine Apatin organizovala je dva besplatna predavanja na kojima su predstavljeni domaći startupovi i opisan njihov razvoj od ideje do konačnog proizvoda. U pitanju su servisi Farmia i TruckTrack.
Gosti predavači bili su Vukašin Stojkov i Miloš Milić.
Vukašin Stojkov je ko-osnivač SEE ICT-a, neprofitne organizacije koja od 2008. radi na promociji tehnološkog preduzetništva u Srbiji, kao i TruckTracka, startupa koji je do sada prikupio 300.000 dolara investicija sa ciljem da pokrene revoluciju u kamionskoj industriji. Sa zadovoljstvom, kako kaže, pomaže mladim preduzetnicima i onima koji žele da razviju karijeru u ovom smeru.
Miloš Milić je strastveni entuzijasta za tehnologiju i poslovne ideje. Ima oko deset godina iskustva u razvoju softvera i softverskih proizvoda. Do sada je radio u pet kompanija i bio uključen u više od deset projekata u zdravstvu, izdavaštvu, mlečnoj industriji, hotelijerstvu i razvoju igara. Trenutno vodi tim koji razvija servis Farmia, namenjen velikom tržištu trgovine stokom.
Prisutni su, tokom i nakon predavanja, postavljali pitanja predavaču. Inicijator je bio Nikola Vejin iz Apatina, a slična predavanja, zavisno od zainteresovanosti građana, biće organizovana i u narednom periodu. Kancelarija za mlade je prethodno organizovala predavanja: “Kako vam Internet može pomoći da naučite i zaradite”, “Kako unovčiti posećenost veb sajta” i “Startup preduzetništvo”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *