КОЛИКО ЗАИСТА МОЖЕМО УШТЕДЕТИ СА “FIRST MINUTE” ПОНУДАМА

APATIN VESTI ZANIMLJIVOSTI

У последње време веома су популарне фирст минуте понуде, јер нуде изразито повољне аранжмане за путовања, углавном за летовања. Ок, волимо лето, али какво “црно” лето у октобру? Треба знати да баш у том тренутку можете пронаћи савршене погодности за наредну сезону. За оне који воле да унапред испланирају путовање и знају где желе да отпутују, фирст минуте понуде су зато идеална опција. Ипак, пре него што резервишете путовање неколико месеци унапред, треба да знате да немају све понуде велике попусте.
Када су у питању фирст минуте аранжмани, најпопуларнији су аранжмани за летовања. Веома су тражени повољни аранжмани за Грчку, па се увелико већ спремају Халкидики, Олимпска регија и популарна грчка острва у Јонском мору, као што су Лефакда или фирст минуте понуде за Закинтос. Разлога за рани боокинг је пуно, па откријте колико заиста можете уштедети са фирст минуте понудама.
Уштеда приликом резервације фирст минуте понуда
Фирст минуте аранжмани нуде различите погодности, ипак многи их резервишу због тога што сматрају да ће тако уштедети много више новца, него да су уплатили путовање непосредно пред пут. Ипак, углавном можете да остварите до 30% попуста, ако много раније резервишете аранжман, али пружа се могућност да изаберете погодан начин плаћања.
Наиме, у неким случајевима постоји опција да аранжман платите на рате (чековима од 8 до 12 рата), а некада можете да бирате број рата за плаћање. Такође, постоји и могућност да ако приликом резервације уплатите од 30% аранжмана до одређеног термина можете добити одређени попуст, док остатак можете исплатити две недеље пред пут.
Смањићете путне трошкове
Такође, онима који путују колима до жељене дестинације фирст минуте понуда може бити исплатива. Уколико приликом резервације уплатите аранжман у целости и остварите додатни попуст, уштедећете додатни новац који затим можете дати за плаћање путних трошкова.
Зато, уколико знате када ћете имати годишњи одмор, можете унапред испланирати пут и резервисати аранжман и свакако ћете уштедети много више новца, него када букирате аранжман неколико дан пред пут.
Имате више времена за плаћање
Иако фирст минуте понуде не пружају огромне попусте као што дају ласт минуте понуде које се уплаћују неколико дана пред пут, треба узети у обзир и то да када плаћате ласт минуте понуду морате читаву суму одједном да исплатите. Фирст минуте понуде зато остављају много више времена да исплатите аранжман, готово по неколико месеци.
На пример, они који желе букирају фирст минуте аранжман за Грчку, која је једна моћи ће трошкове летовања да поделе на неколико месечних рата, док ће они који резервишу ласт минуте понуду морати да одједном плате све трошкове пута.
Иако се на први поглед чини да су фирст минуте понуде мање исплативе у односу на ласт минуте понуде, треба да узмите у обзир и то да је ласт минуте понуда далеко неповољнија када су у питању услови плаћања. Зато, уколико желите одличне услове плаћања, много је исплативије да аранжман букирате неколико месеци пред путовање.
Које још погодности нуде фирст минуте аранжмани?
Многи резервишу фирст минуте аранжмане, због повољних цена и одличних услова за плаћање, али резервисање путовања месецима раније нуди и још одличних погодоности. Наиме, осим што ћете уштедети новац, имаћете и прилику да изаберете смештај у ком желите да одседнете.
На пример, уколико желите да идете на летовање, најбоље фирст минуте понуде можете пронаћи током зиме, а тада су готова сви смештајни капацитети за летовање слободни. Такође, осим што ћете моћи да бирате смештај, имаћете и могућност да бирате да ли желите собу или апартман са погледом, на ком спрату желите да будете смештени, као и врсту кревета.
Ако желите да резервишете аранжман који ће бити у складу са Вашим жељама и захтевима, фирст минуте понуде су идеалне за Вас, јер Вам пружају могућност да за веома повољне цене изаберете аранжман по Вашој мери.
Дакле, фирст минуте понуде су исплативе за оне туристе који воле да испланирају пут на време и неколико месеци раније знају на коју дестинацију желе да отпутују, јер могу резервисати пут уз бројне погодности. Ипак, треба узети у обзир и то да овакве понуде не нуде велике попусте, али зато углавном можете бирати начин и услове плаћања аранжмана, при чему до јуриша на границу, ипак морате мало да се стрпите.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *