КАКО ИЗАБРАТИ ШКОЛУ СТРАНИХ ЈЕЗИКА

VESTI ZANIMLJIVOSTI
Потрага за правом школом језика је тежа сваке године са порастом броја школа и конкуренцијом која намеће разне погодности. Превелики број не значи и одличан квалитет те је добро познавати критеријуме за одабир оне најбоље. Уколико не можете да се одлучите и не видите разлику између понуде, добро је знати које школе ће вам пружити најбоље услове и унапредити ваше знање језика. Било да сте почетник или неко ко жели да побољша комуникацију и вокабулар, постоји школа скројена за вас, само треба да је пронађете.
Искуства полазника
Ово може да буде одличан начин за препоруку уколико особа коју сте питали може да процени квалитет курса и професора. Позитивни и негативни коментари људи који имају искуства са одређеном школом су круцијални како бисте донели одлуку. Питајте пријатеље за искуства са разним школама и запамтите позитивне и негативне ствари. Њихове реакције су корисне и за истраживање других школа јер ћете знати шта треба да питате приликом одласка у школу како бисте избегли незадовољство након уписивања курса.
Локација
За већину људи локација школе представља врло битну ставку и један од одлучујућих фактора при одабиру. Поведите рачуна да је школа коју разматрате близу ваше куће, школе или посла како не бисте губили превише времена у путовању. Са друге стране, понекад треба занемарити удаљеност до школе уколико сте чули доста добре ствари за квалитет наставе и запослених. Немојте се водити правилом да су све школе добре јер локација школе не значи и одличан квалитет. Понекад је боље путовати мало дуже зарад бољег квалитета и коначног резултата.
Понуда курсева
Школе које имају разноврсну понуду курсева су боље од оних које нуде само припрему за испите или часове конверзације. Јасно дефинисан програм са квалитетним наставним средствима показаће вам колико је школа озбиљна и како се односи према курсевима које нуди. Уколико се одлучите за курс енглеског језика, пронађите школу која ће вам омогућити полагање међународног испита како бисте након курса добили и валидну диплому. Школе које сарађују са инситтуцијама где се полажу испити, добро су упућене у овај процес и пружиће вам квалитетну припрему како за сам испит, тако и за овладавање језиком.

Запослени у школи
Ово је један од најбитнијих фактора при одабиру школе јер су професори који ће радити са вама директна веза између вас и језика. Озбиљан предавач мора да поседује много више од шарма којим ће привући ђаке на курс. Врло је битно знање као и праћење рада по одређеном уџбенику и коришћење сваког минута часа на квалитетан рад. Поред тога, наставник мора да користи бројне наставне методе и уочи који делови језика вам представљају највећи проблем. Сазнајте да ли предавачи у датој школи имају диплому са факултета или само завршили курс страног језика – ово ће показати озбиљност школе али и стручност и компетентност њених предавача.

Посетите школу
Прва импресија може много да значи у појединим ситуацијама и ово је једна од оних када треба да послушате свој инстинкт. Озбиљна школа за језике ће обратити пажњу на изглед просторија и учионица остављајући професионални печат у сваком делу. Такође, битно је и да поседују опрему која ће им требати за часове – касетофон, таблу као и интерактивну таблу. Опремљеност школе показује колико улажу не само у свој изглед него и у квалитет наставе и побољшање исте.

На крају, али не ништа мање важно, остаје вам да се распитате за цене и проверите шта све та понуда обухвата. Поједине школе нуде попусте уколико се одлучите да преко њих изађете на испит те се исплати пронаћи бољу школу чак иако је скупља јер са додатним погодностима, нећете потрошити пуно новца. Пре него што се одлучите за школу језика, прођите кроз горе наведене савете и онда донесите коначну одлуку.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *