ИГОР ЈУРИЋ: БУДИТЕ ВИШЕ СА СВОЈОМ ДЕЦОМ, ЏАБА ВАМ НОВАЦ КАД ИЗГУБИТЕ ДЕТЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Прво је за ученике седмих и осмих разреда одржана едукација о безбедној употреби интернета, у оквиру програма „Тијана клик”, да би након тога за родитеље и наставнике била одржана трибина под називом „УКРАДЕНА БЕЗБЕДНОСТ“.

– Предавање које сам одржао данас у Апатину за ученике ОШ “Жарко Зрењанин” још једном је потврдило колико млади мало знају о безбедном коришћењу интернета. Када питате ваше дете, сви ће вам рећи да се њему не може десити ништа лоше, али истина је потпуно другачија. Са тим се сусрећемо у свим градовима у Србији. Иако је на предавању било пуно деце, били су веома пажљиви и упијали све о чему смо причали, чак је било и пуно повратних информација, где су деца препознала потенцијално опасне ситуације и поделила их са мном, рекао Игор Јурић, оснивач Фондације “Тијана Јурић”.

Према Игоровим речима, родитељи углавном буду затечени оним што чују на његовим предавањима, јер им показује реалну слику оног што се дешава у Србији, а чега, нажалост, има много.

Кроз приказ реалних хапшења, ситуација и слично, на веома сликовит начин, Јурић нас је натерао да се добро замислимо и да постанемо свесни колико нисмо упућени и колико треба да радимо на себи да би могли да информишемо своје дете.

– Данас родитељи често несвесно и сами угрожавају своју децу на друштвеним мрежама, сазнајемо од Јурића, те је веома важно едуковати их и информисати их.

Оно што је основна порука Игора Јурића, а коју је упутио свим родитељима је да буду што више са својом децом.

– Водећи се, као већина грађана наше земље, бригом о егзистенцији, о новцу, удаљио сам се од свог детета. Много више времена проводио сам радећи и размишљајући о новцу, да бих на крају схватио да је све то безвредно и да нема смисла уколико изгубиш дете. Сваки минут, сваки слободан тренутак, искористите да будете са својом децом. Не дозволите да пролазите кроз оно кроз шта ја данас пролазим, а то је да се сваки дан запитам да ли сам могао више, да ли сам могао боље, да ли сам могао више разговарати са мојом Тијаном и упозорити је на неке ствари на које је нисам упозорио. Немојте губити драгоцено време, јер после нема повратка, каже Јурић.

Тијанина смрт треба, према Јуићевој жељи, да добије неки смисао. Од њега самог сазнајемо да су активности којима се бави његова тежња да се тако нешто не деси више никад ни једном другом детету, а што је и крајњи циљ свих трибина које он држи.

Оно што мало ко зна је да је Јурић провео детињство у викенд насељу Вагони у Апатину, где му је деда имао викендицу, те је паузу између два предавања искористио да обиђе место где је одрастао.

– Дивне успомене ме везују за Апатин. Ту сам одрастао, научио да пливам, да возим чамац, пецам и друго. Апатин и Дунав дефинитивно су обележили моје детињство, рекао је Игор на крају нашег разговора.

sdr

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *