ЗЛАТКО ВАСИЋ ДОБИТНИК „ДОСИТЕЈЕВОГ ПЕРА“, НАГРАДА ПО ИЗБОРУ ЧИТАЛАЦА НАШЕМ СУГРАЂАНИНУ

APATIN KULTURA VESTI

Једна од најважнијих награда сваком писцу јесте она која долази од стране читалаца за које пише. Једна од њих је награда дечије критике „Доситејево перо“ коју је ове године добио и наш суграђанин Златко Васић за књигу „Чудесно путовање“ у издању Креативног центра.

На овогодишњи конкурс приспело је укупно 49 наслова од којих 23 намењена узрасту до 11 година и 26 наслова за старији узраст, од 11 до15 година. Дечији жири београдских основних школа Вождовца, Земуна и Врачара (16 основних школа и 228 чланова жирија) прочитао је и оценио свих 49 наслова и донео одлуку о ранг листи најчитанијих књига. На ранг листи у категорији најбољих књига издатих 2017. године за најмлађи узраст, треће место је добила књига апатинског писца.

– Ова награда долази од стране читалаца, пошто жири чине они којима је она и намењена и зато ми је изузетно значајна. За мене као писца је највеће признање када се дело које напишем допадне читалачкој публици за коју стварам. Она ми даје подстрек да наставим са радом, можда и са још већим задовољством него до сада, ако је то могуће, јер стварати за децу испуњава човека срећом, рекао је Златко Васић за Радио Дунав.

Свечана додела плакете и признања биће 6. октобра у Библиотеци града Београда.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *