Najnovije vesti
Početna » VESTI » APATIN » ЗА УРЕЂЕЊЕ АТАРСКИХ ПУТЕВА У ПРИГРЕВИЦИ И СОНТИ ПРЕКО 30 МИЛИОНА ДИНАРА
ЗА УРЕЂЕЊЕ АТАРСКИХ ПУТЕВА У ПРИГРЕВИЦИ И СОНТИ ПРЕКО 30 МИЛИОНА ДИНАРА

ЗА УРЕЂЕЊЕ АТАРСКИХ ПУТЕВА У ПРИГРЕВИЦИ И СОНТИ ПРЕКО 30 МИЛИОНА ДИНАРА

Претходних дана кренули су радови на изградњи и уређењу атарских путева у Пригревици, а уједно је ово први пут да се тако нешто реализује у овом селу општине Апатин. Пут дужине од око 900 метара би требао да буду урађен по свим нормама атарских путева које подразумевају коришћење туцаника, асфалта и израду прилаза њивама.

-Одабрали смо још од радније простор на коме се налази највише пољопривредника, а таквих атарских путева ће у будућности бити много више. Морамо да будемо коректни и према пољопривредницима који годишње издвајају значајна средства за закуп земљишта и ако смо поштени у нашим намерама део тих средстава морамо да уложимо у овакве сврхе како би њима додатно олакшали послове.- изјавио је Јевто Милојевић, помоћник председника општине Апатин за инвестиције.

Општина Апатин ће у овом пројекту вредном преко 31 милион динара учествовати са 20 милиона, док ће се остала средства добити од Покрајинског секретаријата за пољопривреду.

Планирана средства ће бити искориштена за изградњу атарских путева у Пригревици и Сонти, а према речима помоћник председника општине Апатин за инвестиције наредне године у ову причу биће укључено и Свилојево и Купусина.

-Ово је тек почетак, али мислим да је прави пут и надам се да ће пољопривредници бити задовољни. У овом облику у општини Апатин се до сада нису правили атарски путеви, сигурно да је било некаквих радова али ове је један корак напред који ће обезбедити лакши превоз и приступ њивама, а уједно и доста земље са гума пољопривредних машина ће отпасти на тим путевима како се не би износиле на главне саобраћајнице. – казао је Милојевић.

ФОНО Јевто Милојевић

Autor: Čedomir Milojević

Postavi komentar

Your email address will not be published.

Redakcija radio Dunava zadržava pravo da ukoliko ih proceni kao neumesne obriše komentare koji sadrže bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede, uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije ili bilo kakav drugi nezakonit sadržaj.
Scroll To Top