ЗАЈЕДНИЧКИ ПРОЈЕКАТ СОМБОРА, СУБОТИЦЕ, АПАТИНА И ОЏАКА

EKONOMIJA VESTI ZAPADNOBAČKI OKRUG

Од државе новац за мере популационе политике

Градови Сомбор и Суботица, затим општине Апатин и Оџаци, добиће 56,11 милиона динара из републичке касе за суфинансирање мера популационе политике и развој инфраструктуре, као и да се родитељи охрабре за проширење породице. Иначе, вредност овог пројекта износи 70,44 милиона, а преостали део средстава обезбедиће ове локалне самоуправе. Носилац пројектних активности је град Сомбор у партнерству са остале три локалне самоуправе, а предвиђено је да пројекат траје годину дана.

Циљ пројекта је да се кроз иновативне сервисе и развој инфраструктуре, као и додатне садржаје, који би се овим пројектом обезбедили, подстичу родитељи да прошире породицу и остану у својим срединама.Вредност дела пројекта за град Сомбор је 16,66 милиона динара, уз обавезу локалне самоуправе да обезбеди учешће у суфинансирању у износу од 3,38 милиона динара. Уговор о додели средстава пописали су Антонио Ратковић,заменик градоначелнице Сомбора, Милан Милан Ћук ,председник општине Апатин,Латинка Васиљковић, председница општине Оџаци и др Славица Ђукић Дејановић, министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику.

-Општина Апатин је, заједно са Суботицом, Сомбором и Оџацима, аплицирала, у оквиру пројекта министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику на пројекат који се односи на унапређење, односно, суфинансирање мера популационе политике. Пројекат је, за све четири општине, вредности седамседет милиона динара, од тога је општина Апатин добила око дванаест милиона. Средства ће, највећим делом, бити употребљена на реновирање вртића у Приогревици (око 8,5 милиона динара), а остатком за изградњу дечијег игралишта, успостављање школе за труднице, тако да неће морати да иду у Сомбор већ ће школицу имати обезбеђену на територији општине Апатин. Део средстава ћемо одвојити и за невладине организације, односно, културно-уметничка друштва која раде са децом, пре свега у руралним срединама, тј. у селима. На нивоу града Сомбора биће успостављен Регионални центар који ће се односити на развој пољопривреде, односно, успостављања помоћи пољопривредницима, највише младима који имају своја газдинства и који ће моћи да добију стручне савете и помоћ при аплицирању у одређеним фондовима, изјавила је Дубравка Кораћ.

ФОНО Дубравка Кораћ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *