ДУШАН ШТЕТИЋ: ВОЛЕО БИХ ДА СЕ РЕЖИЈОМ БАВИМ ПРОФЕСИОНАЛНО

APATIN KULTURA VESTI

У једанаестој емисији “Речи, боје и звуци”, гост је био Душан Штетић, млади професор књижевности који се успешно бави И режијом аматерских дечјих представа. И прошле и ове године представе које је он режирао, победиле су на Општинској смотри дечије драме.

-Прошле године смо деца и ја припремили представу “Жак или покорност” по тексту Ежена Јонесмкоа. То је представа за одрасле, али су се у њој ученици пдлично снашли. Ове године спремили смо “Пепељугу” у комбинацији са “Стилским вежбама” Рејмона Кеноа. Ова представа је била ближа деци и одиграли смо је десет пута – рекао нам је Душан Штетић.

На питање да ли постоји разумевање колега кад деца морају да одсуствују са неког часа да би припремали представу, рекао је:

-Овде понекад настане проблем мада неки показују разумевање, а ако предају Српски језик понекад дају и неку лепу оцену зха уложени труд детета.

Душан Штетић водио је Читалачки маратон.

-Читалачки маратон је нешто ново, а деца кроз радионице читају. У питању је пет романа који се покушавају приближити школској деци.

Питали смо и да ли би волео да постане професионални редитељ мада један факултет има, с обзиром да му је сестра професионална глумица.

-Заволео сам позориште још кад сам био ученик јер сам и сам глумео у школским представама. Затим, на мастеру сам имао предмет комедију и положио сам га три месеца пре рока. Стално учим и волео бих да се бар приближим професионалном режирању. Иначе, сестра ми је много помогла при режирању јер је завршила глуму.- завршава разговор Душан Штетић

Емисију можете послушати на линку испод.

аутор: Душан Радивојевић

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *