ДОМОВИ ЗДРАВЉА ДО КРАЈА НЕДЕЉЕ ДОБИЈАЈУ 40.000 ММР ВАКЦИНА

DRUŠTVO SRBIJA VESTI

Директорка Института за јавно здравље “Батут” Верица Јовановић каже да је стигло 40.000 ММР вакцина и да ће до краја недеље бити подељене домовима здравља.

Вакцинација је једина заштита како се не би поновила епидемија малих богиња, напомињу у “Батуту” и најављују да ће за месец дана поново бити дистрибуирана нова количина вакцина, наводи РТС.

“Подаци показују да је, у односу на прошлу годину, 30 одсто више деце вакцинисано. То значи да је и у другој и у седмој години живота обухват имунизацијом порастао, када је у питању вакцина против малих богиња. То много значи јер се тиме подиже тачка колективног имунитета”, каже Јовановић за РТС.

Она наводи да је пред Институтом велики задатак, јер се тежи да обухват циљне популације буде више од 95 одсто како би ситуација, што се тиче малих богиња, била мирна у наредном периоду.

Родитељи се подсећају да сва деца која полазе у школу да, уколико нису до сада вакцинисана, посете свог изабраног педијатра и обаве имунизацију. Такође, подсећа родитеље деце која из било којих здравствених разлога до сада нису вакцинисана, да то учине.

Аутор: РТС

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *